Új rekordot állított fel Rétvári Bence a kormánypárti szónoklók kedvenc sportjában: ki tud régebbi történelmi párhuzamot találni a dicső múlt és a jelen között.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden, a nándorfehérvári diadal emléknapján, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a kormányzati emlékünnepségen azt mondta: az 1456-os nándorfehérvári diadal igazolta, hogy "mi magyarok bármire képesek vagyunk".

Nemcsak fontos történelmi időpont, a magyar hadviselés és egy nemzetközi hadi együttműködés diadala az Oszmán Birodalommal szemben, hanem nemzeti identitásunk meghatározó eleme is az 1456-os nándorfehérvári győzelem – fogalmazott Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint a nándorfehérvári diadal is jelzi, hogy egy szuverén, egységes Magyarország olyan erőssé válik, hogy óriási hadakat is megállíthat. Nándorfehérvár és az 1956-os forradalom is példa arra, hogy a magyarság "a saját útján járás" révén történelmet tudott írni: képes volt megállítani vagy megfordítani a történelem folyamatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.