A közmédia segíteni szeretné Sipos Pál ügyében az igazság megismerését, ezért az MTV Nonprofit Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója úgy döntött, hogy etikai vizsgálatot indít – közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A két intézmény vezetője egyetért azzal, hogy a bűnösöket szükséges azonosítani, illetve megnevezni, továbbá ha lehetséges, kezdeményezni kell a megfelelő eljárásokat, az áldozatokat pedig óvni kell – tartalmazza a közlemény.

Tudatták azt is: Sipos Pál a közmédia integrációja előtti MTV alkalmazottja volt, és munkaviszonya még az átszervezés előtt megszűnt. Ellene panasz vagy bejelentés molesztálási ügyben sem az MTV korábbi, sem a közmédia mostani vezetéséhez nem érkezett – írták a diákjai szexuális zaklatásával vádolt egykori magyartanárról, aki a feltáratlanul maradt eset után ifjúsági műsorokat szerkesztett a tévében.

A vizsgálat céljaként a közmédiás vezetők a múlt feltárását és ajánlások megfogalmazását nevezték meg, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA a kommünikében megerősítette azt is, hogy amennyiben hivatalos vizsgálat indul az ügyben, természetesen együttműködik a hatóságokkal.

Az MTV Nonprofit Zrt. július 22-én azt közölte: azonnali hatállyal visszahívta Sipos Pált az MTV Örökös Tag Alapítványból.

Július elején a 444.hu számolt be "Utána minden állat szomorú" című írásában arról, hogy huszonöt évvel ezelőtt az általuk S. néven említett magyartanár diákjait molesztálta egy fővárosi gimnáziumban. Sipos Pál volt az a bizonyos magyartanár – mondta néhány nappal később az origo.hu-nak Rozgonyi Krisztina médiajogász, aki ugyanabba az iskolába járt, ahol a férfi tanított.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Integráció előtti, de finoman fogalmaznak. Ezt az integrációt inkább leépítéssel és szándékos amortizációval való ámokfutásnak lehetne nevezni, de mossátok csak a kezeiteket erre hivatkozva, közpénzből eltartott senkiháziak.
Senara
Etikai vizsgálatot indít az MTVA Sipos Pál ellen ...pont most mikor rég elévült ... de ha már összejönnek vizsgálódni ..vizsgálhatnák a kinevezett közszolgálati császár, Böröcz István személyében egy volt III/III-as kezébe kerültek a hazai médiaügyek...kutasi.blogspot.hu/2011/02/8431-lassuk-csak-kicsoda-ez-borocz.html .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.