A 3-as metró felújítása még mindig csak az előkészítés előkészítésénél tart pedig naponta százezrek utaznak az életveszélyes vonalon – írja Csárdi Antal, az LMP főpolgármester jelöltje.

Az LMP szerint ez elfogadhatatlan, hogy a főváros vezetése még továbbra is csak a felújítás előkészítésének előkészítésénél tart, és erre még büszke is. Az LMP szeretné, ha a kormány és a főváros választ adna arra, hogy miért nem lehet Uniós forrást bevonni a vonal felújításába illetve az új szerelvények megvásárlásra.  

Az LMP szerint érdemi előrelépés a mai döntéssel sem történt a felújítás kapcsán. Továbbra is csak az előkészítés fázisában tartunk, de már a tervezési tender során is korrupciógyanús ügyekre hívta fel a figyelmet korábban az LMP: továbbra sem lehet tudni ugyanis, hogy a miért emelte négyszeresére a tervezési pályázat keretösszegét a főváros a második körre, miközben a feltételek változatlanok maradtak. 

A friss fejlemények alapján egyértelmű, hogy az Unió és a kormány, illetve a kormány és a főváros közötti csatározások vesztesei a budapestiek: a politikai erőfitogtatás eredményeként ugyanis nem lesz uniós forrás új szerelvények vásárlására és egyelőre még az is bizonytalan hogy bármilyen EU-s pénzt be lehet vonni a felújításba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.