A téli közmunkaprogram résztvevőinek 16,11 százaléka, 14 965 ember helyezkedett el az elsődleges munkaerő-piacon szeptember 7-éig – derül ki a belügyminiszter válaszából, amit Szél Bernadett képviselő írásbeli kérdésére adott szerdán.

Pintér Sándornak az Országgyűlés honlapján olvasható válasza szerint a 2013-2014. évi téli átmeneti közfoglalkoztatási program keretében 99 571-en vettek részt képzésen, amelyet 92 912 ember fejezett be sikeresen.

Szél Bernadett korábban azt kérdezte: hányan kerültek ki a téli közmunkaprogram képzéseiben résztvevők közül az elsődleges munkaerőpiacra, és mit tervez az idén télen a kormány?

A belügyminiszter válaszából kiderül: folyamatban van a téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzések szervezése. A képzési programok megvalósításához az Újra tanulok projekt biztosít forrást, amelyből 2014. december 1-je és 2015. március 31-e között mintegy 30 ezer ember képzése valósítható meg.

A munkaügyi központok felmérései szerint a munkaerő-piaci képzési igények elmozdultak az OKJ-s képzési irányok felé. Mindemellett az alapkompetencia-képzésben részt vetteknek lehetőséget kívánnak teremteni, hogy ráépülő szakmai képzésekkel tovább javuljanak elhelyezkedési esélyeik – mutatott rá válaszában a belügyminiszter.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.