A legfontosabb teendő a következő alig több mint két hétben, hogy házról házra, ajtóról ajtóra járva rávegyék az embereket arra, hogy a saját sorsukról szóló döntést semmiképpen ne hárítsák másra azzal, hogy nem mennek el szavazni – jelentette ki az Országgyűlés elnöke csütörtökön Zalaegerszegen.

Kövér László a lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy az októberi önkormányzati választáson alacsony lehet a részvétel.

"Nagyon fáradt, mondanivaló nélküli ellenzékkel állunk szemben", s ez talán azt a benyomást keltheti a polgári oldal híveiben, hogy "ez a választás már eldőlt, megnyertük", akkor is, ha nem mennek el szavazni – vélekedett a házelnök.

Mint mondta, ma egyetlen mérvadó erőként csak a Fidesz van talpon, az ellenzék, különösen annak a baloldali része "orientációját vesztett, széttöredezett állapotban van", valójában sem programja, sem pedig komoly erőként számításba vehető személyiségei nincsenek.

Kövér: erkölcsi kötelesség, hogy döntsünk a saját sorsunkról

"Ha nem élünk azzal a lehetőséggel, hogy négy- vagy most már ötévente véleményt nyilvánítsunk arról, kinek a kezében lenne a legjobb helyen a településünk sorsának irányítása, akkor az erkölcsi alapunkat is elveszítjük, hogy utána bármi történik, azt kritikával illessük" – fogalmazott Kövér László.

Mint mondta, a korábbi választásokhoz hasonlóan a mostani is egyfajta kiállás, támogatás a mögött a kormány mögött, amely szép sikereket ért el az elmúlt négy évben, és folytatja azt a munkát, amit elkezdett, de befejezni még nem tudott.

A sikereket részletezve példaként mondta, hogy "az első Antall-kormányhoz mérhető csak az a támogatás, erőfeszítés, amellyel a kormány az elmúlt négy évben megerősítette az önkormányzati rendszert", visszarántva az önkormányzatokat a csőd széléről a több mint 1200 milliárd forintos adósságuk kiváltásával. "Szeretnénk folytatni az önkormányzatokat támogató politikát" – tette hozzá.

Kövér László kitért arra, hogy Zala is azon "peches területek közé tartozik", amelyek egy fejlettebb régió elmaradottabb részei, és az uniós támogatások elosztása miatt ezért ez a térség "bizonyos értelemben megrövidül". A kormány szándéka az, hogy ezeket a hátrányokat segítsen leküzdeni. Zalában például a közlekedési infrastruktúra az egyik legégetőbb kérdés, amire a kormány reményei szerint hamarosan sikerül megoldást találni, Nagykanizsát és Zalaegerszeget összekapcsolva a tágabb agglomerációval.

A házelnök beszélt a parlament által szerdán elfogadott, a bankok elszámoltatásáról szóló törvényről, amely szerint mintegy ezermilliárd forinttal kell elszámolniuk a deviza- és forinthitelesekkel. Ez jelentős lépés, de nem az utolsó, "a végső megoldás lehetősége a forintosításban rejlik" – jegyezte meg.

A jegybank számításai szerint az ország jelenlegi pénzügyi állapota lehetővé teszi, hogy "óvatosan ugyan, de ezt a lépést a közeljövőben meg tudjuk tenni". Ezzel lezárható azt az időszak, amely több mint 1,3 millió embernek okozott súlyos gondokat, annak a középosztálynak, amely "a munkájával és a családja fenntartásával eddig is a vállán hordta az ország terheit".

Kövér László végül arról is említést tett, hogy a második negyedévben az Európai Unió legjobb adatát mutató 3,9 százalékos magyarországi gazdasági bővülésnek köszönhetően nőhetett a munkahelyek száma is. Nemcsak a közfoglalkoztatottak, hanem a piaci munkahelyek száma is növekedett, több mint 4,1 millió ember dolgozik, ami 22 éves rekord.

"Ez is azt mutatja, hogy talán túl vagyunk azokon a nehéz esztendőkön, amelyeket 2010-ben a baloldal hagyott itt nekünk örökül" – mondta a házelnök.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Ok!!! Nekem erkölcsi kötelességem szólni hogy engem hagyjatok békében mert tudom magamtól a kötelességem és megyek szavazni ! Na persze nem rátok!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
"...kiállás, támogatás a mögött a kormány mögött, amely szép sikereket ért el az elmúlt négy évben, és folytatja azt a munkát, amit elkezdett," pl.a Fidesz meghamisítja a munkanélküliségi adatokat, a Fidesz nem törődik az egyszerű emberekkel és a szegényekkel,a Fidesz uralma alatt csökkentek a reálkeresetek, a Fidesz uralma alatt nőtt a mélyszegénységben élők száma, a Fidesz uralma alatt nőtt a létminimum alatt élők száma, a Fidesz uralma alatt mélypontra került hazánk nemzetközi tekintélye a Fidesz uralma alatt százezrek menekültek külföldre, stb. Ez a szép siker és amit folytatni akarnak.
Szimba
"...megerősítette az önkormányzati rendszert" - elvette az önkormányzatoktól az iskolákat, de a kormány döntése értelmében az iskolaépületek tulajdonjoga és ezzel működtetésének kötelezettsége a települési önkormányzatoknál marad.
Feraj49
A " nagyabajusz" tud mondani "okosakat" ! Ez olyan mint az 1 millió-os munkahely teremtésről szóló mese,vagy akár egy sláger szöveg -"mert mi vagyunk a jók,mi vagyunk a szépek" ! /EDDA /
volvós
Egy régi Hofi kabaréból:

" ...Hofi G.: - Nem lehet összetéveszteni, mert ha a Kövér beszél,
annak csak ugy folyik a sz@r a szájából..." Örökzöld !!

www.youtube.com/watch?v=4rtrqydCmDY
dr. prédikátor
Igen, köteles lancelot!!!A MAGYAR NÉP kötelessége lenne hogy döntsön a sorsáról!!! De nem utolsó sorban a ti sorsotokról is . Épp ideje lenne!!!Tolvaj szemét banda!!!
DR Eric CARTMEN
"...Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével,neveletlen szánalmas megszólalásaival a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. Egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.