Marad, de csökkenhet a banki különadó – írja a Napi Gazdaság hétfői számában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak adott interjúban elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek a bankszövetséggel, látják, hogy a mostani növekedés egy alacsony hitelezési szintnél alakult ki.

"Ha ezen tudunk segíteni, akkor az idei tervezettnél magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság. A kormány érdeke egybeesik a pénzintézetek érdekével, ezért ha meg tudjuk találni azt a pontot, ahol a bankadó korrekciójával, de nem kivezetésével, ösztönözni tudjuk a kereskedelmi banki hitelezést, akkor szerintem ilyen megállapodás már a közeljövőben létrejöhet" – fogalmazott Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter a lapnak arról is beszélt, ha a hitelminősítők objektíven értékelik Magyarország teljesítményét, akkor kijárna már egy felminősítés.

Varga azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a 2014-es GDP-adat meghaladja majd az általuk korábban várt 3,1 százalékot is, az inflációt pedig 1,8 százalékosrr számolja.ű

A Tesco-üzletek bezárásával kapcsolatban azt mondta, hogy nem tart attól, hogy további bezárások és elbocsátások jönnek, mert a kiskereskedelem tavaly 10 százalékkal tudott növekedni és a szakmai szervezetek szerint létszámhiány van a szektorban.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Azért nem ártana, ha lenne nálad váltás gatya...
...tudod, gyűlik a saratok rendesen, igaz, hogy
a hasonszőrűek nem mennek ellenetek,
de feszítitek a húrt rendesen,
lehet, hogy az EMBEREK is besokallnak ám!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@m.macskosz: Nem, nem fog betöltődni a munkahely, pont ezért nincs semmi köze a "létszámhiánynak" ahhoz, mint amire Varga hivatkozik.
Ha olyan létszámhiánya lenne a szektornak, amit be lehetne tölteni a jelenlegi munkanélküliekkel, akkor ez már megtörtént volna, de valahogy mégsem.
Varga meg azt sugallja, hogy a kirúgottakat majd "felszívja" ez a létszámhiány.

Egyébként a kiskereskedelem növekedésében a hatékonyság is benne van, azaz kevesebb emberrel termelnek meg több pénzt. Ezért terjed az online értékesítés is, így egyre kevesebb dolgozóra lesz szükség globálisan. Akármit csinál Varga, ez a tendencia visszafordíthatatlan.
Azt meg munkaerő gazdálkodásnak hívják, ha 5 emberrel csináltatom meg, amihez 5 ember elég és nem hattal. De ha beállítok önkiszolgáló kasszákat, mint a Tescokban, akkor elég lesz mondjuk 3-4 ember is...

Sajnos Vargáék sosem gondolkoznak vállalkozó szemmel, ezért is csodálkoznak hatalmasakat boltbezárásokon, elbocsátásokon vagy egyszerűen azon, hogy amit "előírnak" bevételt egy adónemből, az mégsem folyik be.
m.macskosz
@Knapp75: O.K. Akkor nem értettelek. De!
Az, hogy Varga Mihálynak fingja nincs róla,
mit jelent10-20-30 multi bezárása országos szinten,
az nem ostobaságra vall, hanem azt jelenti, hogy egy tetves pártkatona,
és pont leszarja, hogy hány családnak nem lesz még az nyiszlett nettó
70-80 ezer forintja se!
Bevallom, én csak háziasszonyi szemmel tudok gondolkodni, de
***"Sajnos Vargáék sosem gondolkoznak vállalkozó szemmel, ezért is csodálkoznak hatalmasakat boltbezárásokon, elbocsátásokon vagy egyszerűen azon, hogy amit "előírnak" bevételt egy adónemből, az mégsem folyik be."
***Ennél azért még én is előrelátóbban gondolkodtam volna!

És, ha fene fenét eszik is, nem vonja vissza az egy kulcsos adót!!!

Hogy ...ne legyen széklete egy hétig! Meg a bandájának se!
A mocskos, szegény- megmentők! Pfuj!
Knapp75
@m.macskosz: Valójában bennem is vannak kétségek, hogy a vezető fideszesek rosszindulatú patkányok vagy csak felkészületlen hülyék, de hajlok arra Varga november eleji nyilatkozata alapján, hogy őt simán a gerinctelen nulla kategóriába soroljam.
Kb. addig volt szakmai véleménye, amíg nem figyelmeztették, hogy ellenkezik Orbán elképzeléseivel. (én akkor sem fogom a KDNP-re kenni a baromságaikat, bármennyire is szeretnék őket pajzsként felhasználni)
m.macskosz
@Knapp75: A kdnp a szememben egy mínusz nulla, de az ötlet nem tőlük való. Fura, hogy már többször is jeleztem, de senki nem tartotta fontosnak,
hogy a munkástanácsok országos szövetsége, már tíz éve megkereste a kdnp-t,,,
most összejött.neki. Viktor ugyanis eddig... (demokratikusan...)Nos, ha te keresztény érzelmű vagy, nem gond, én ateista vagyok, de ez a rendelet nem keresztényi, és valljuk be, nem is a családok érdekében született!
karma1
Hulye ez a manus: hat persze, hogy o nem fel a bezarasoktol! Nem volt o ott alkalmazott egy percig sem, a bankszamlaja meg ugyis Svajcban van, igaz is, mitol feljen?
szöszmösz
Ez a kis sunyi mocsok, már a Vida Ildikó ügyben is bizonyságát adta nagyszerűségének. Nagy jellem, mint társai.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.