Hivatalosan: azért, hogy hogy Merkel megőrizze Európa egységét az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban.

És egyébként? Azért, hogy legyen, aki nem Orbán Viktor társaságában akar megemlékezni a Dohány utcai zsinagógában a holokauszt áldozatairól. Hogy kikérje magának, hogy a TEK rá hivatkozva jogellenesen tiltson be egy már engedélyezett tüntetést. Az ő látogatása kellett ahhoz, hogy a parlamentre visszakerüljön az EU-s zászló és lekerüljön onnan – bizonyára csak átmenetileg – a helyette eddig ott lobogott székely zászló. Hogy emlékeztessen minket májusban elhangzott szavaira: „Orbán is azok közé tartozik, akik azt a benyomást keltik, hogy mindent százszázalékosan tudnak". Hogy Bayer Zsolt kérése ellenére ne „felejtsen el mindent, amit erről az országról olvasott és hallott az utóbbi években, különösen a német sajtóban". És hogy a CÖF kérése ellenére ne tekintse az ellenzéket „pöttömnyi hangoskodó csoportnak”. Meg azért is, hogy megmutassa, egy kancellár is lakhat egy berlini bérelt lakásban.

Végül pedig, hogy el ne feledjük, milyen jelentős szerepet játszott 2014-ben az akkori olasz kormányfő, Silvio Berlusconi lemondatásában. Jó, hogy jött Frau Merkel!

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.