A DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja – mondta Gyurcsány Ferenc a fővárosi Hungexpo egyik csarnokában tartott szombati tisztújító kongresszuson, ahol az is kiderült, mi volt ez a gitározás a héten.

A pártelnök felszólította hallgatóságát: mutassák meg, hogy ez a föld nem a reménytelenség vidéke, van alternatívája a menekülésnek, a semmittevésnek, a meghunyászkodásnak. Kijelentette, oka van annak, hogy a demokratikus sokaság azt kívánja, minél előbb, lehetőleg 2016-ban előrehozott választásokat tartsanak.

Gyurcsány 2016-ban előrehozott választásokat tartana

Szavai szerint ehhez nem elég elküldeni a jelenlegi rezsimet, mert ez a feladatuk könnyebbik fele. A DK-nak az a dolga, hogy 2016-ra megmutassa, képes másokkal együtt kormányozni Magyarországot, hogy mindenki láthassa a Demokratikus Koalíció kormányzóképes erő.

Gyurcsány azt is szeretné, ha minél többen látnák és hinnének abban, hogy a DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja. Szavai szerint a kongresszussal folyamatot indítanak el, amely megmutatja, hogy képesek többet mondani és tenni a rendszer tagadásánál, képesek megmondani, hogy mi történik annak bukása után.

Hangsúlyozta, hogy 1998 körül a magyar jobb- és baloldal értő része ugyanazt értette a polgári Magyarország alatt, azóta viszont ezt az álmot is "ellopta, megbecstelenítette" a Fidesz vezette jobboldal. Leszögezte, a polgári Magyarország nem keresztény, "ahogy ők használják" nem nemzeti, és nem jobboldali.

Kiemelte, hogy a polgári Magyarország a teljesítmény és a demokratikus jogállam tiszteletére épül, és a nyugatos Magyarországot jelenti. Aki Keletre néz, az nem polgári, hanem régi-új világot, az urakat és szolgákat, önkényt akar – mondta.

A polgári Magyarországon, ha valaki elindul egy közbeszerzési pályázaton, akkor azon múlik, hogy nyer-e, hogy az övé a legjobb teljesítmény és a legjobb ár – folytatta. Simicska Lajosra utalva közölte: míg "pártpénztárnok voltál, amíg oligarcha voltál, addig mindegy, hogy mit ajánlottál, akkor nyertél". Amikor pedig szembefordult "a keresztapával", akkor pedig veszít a pályázatokon – emelte ki.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a többségi társadalom 25 éve nem tud kibeszélni bizonyos társadalmi konfliktusokat, mert nincsenek hozzá szavak. Létező problémának nevezte, hogy roma csoportok egymással, vagy nem roma csoportokkal kerülnek konfliktusba. Azt kérte, hogy a demokraták találják meg azt a nyelvet, amelyen jóhiszeműen és tisztességgel tudnak beszélni erről a konfliktusról, különben 2018-ban arról fognak beszélni, hogy a "neonáci Jobbik" miért esélyes az ország vezetésére. "Merjetek szembenézni vele, vagy az ördögé lesz Magyarország. Az ördögöt ma neonácizmusnak hívják, amelynek a képviselőjét Jobbiknak nevezik Magyarországon" – jelentette ki.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Gyerunk Feri! Le kell takaritani ezt a rablobandat minel elobb.
Fradigege
Én meg sárgaborsó főzeléket kérek pörkölttel.
vonotok
Jó, legyen. De hol van azaz ellenzéki erő aki letudná verni Fidesz hatalmát??? Nézük meg a vasárnapi Veszprémi választás eredményét. Ha lett volna TELJES összefogás a cél érdekében akkor igen. Azt el kell ismerni, hogy a mai " ellenzéki " oldalon még mindig Gyurcsány az egyetlen karizmatikus, vezetésre képes politikus. biztos sokat tanul Ő is a múlt hibáibol. Úgy, hogy azt mondom " HAJRÁ FERI, HÚZUNK BELE !!!
cacus
Persze Feri gyere vissza a tyúktolvaj bandáddal, aztán majd ti is dőzsöltök a szegények zsírján ahogyan tettétek...de csak álmaidban!
Szerencsére az a kevés amnéziás, nyugdíjas szavazótáborod nem túl sok vizet zavar...
tivoli
Na persze, akart ő választást nyerni 2014 tavaszán is, akkor se sikerült. Vagy nem volt eléggé felkészülve?
Most majd egy előrehozottra felszívja magát?
Én azt hiszem, csak fenn akarja tartani az érdeklődést maga iránt minden áron. Bár, ha elmegy gyes-re, nem sok esélye lesz visszakapaszkodni, jönnek az újak, dörzsöltebbek, ártatlanok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.