Balczó Zoltán jobbikos európai parlamenti képviselő szerint a Fidesz és az MSZP összefonódása miatt csak a Jobbik alkalmas a korrupció elleni harcra.

A politikus a tapolcai időközi országgyűlési választás hétfői ajkai jobbikos kampánynyitó lakossági fórumán azt mondta: a Fidesz és az MSZP több évtizedes "váltógazdálkodása mögött" a gazdasági "háttérhatalom" szoros összefonódása húzódik meg, ezért egyik párt sincs abban a helyzetben, hogy kíméletlen küzdelmet folytasson a korrupció ellen.

"Sokszor hangoztatják, hogy a Jobbik könnyen beszél a korrupció ellen, hiszen még nem volt hatalmon" – mondta Balczó Zoltán, hozzátéve, bízik abban, hogy a politikai hatalom megszerzése után is tisztességes marad a párt, és sikeresen felveszi a harcot a korrupció ellen.

A Jobbik kíméletlen küzdelmet indít a korrupció ellen, melyre szavai szerint egyedül a Jobbik alkalmas.     Az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselője Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének tükrében fogalmazta meg pártja programját. "Ha az lenne a magyar valóság, ami a miniszterelnök évértékelő beszédéből kirajzolódott, akkor vagy abba kellene hagynom a politizálást vagy pedig a Fideszen belül folytatnám" – fogalmazott. A "jól hangzó gazdasági mutatók mögött" nincs ott, hogy meg lehet-e élni ebből a jövedelemből – tette hozzá.

Balczó Zoltán kifejtette: a 2014-es adatok alapján Magyarországon az egy főre jutó vásárlóerő 127 ezer forint havonta, ugyanez Szlovákiában 194 ezer forintnak, Csehországban 180 ezer forintnak, Lengyelországban 159 ezer forintnak felel meg.     Az időközi országgyűlési választással kapcsolatban a politikus úgy vélekedett, hogy pártja erős a tapolcai körzetben. Hozzátette: Tapolcán polgármestert is adott a Jobbik, így fontosnak tartják, hogy Rig Lajos, akit talpraesett és esélyes jelöltnek tart, sikeresen szerepeljen a választásokon.

Rig Lajos, a Jobbik képviselőjelöltje elmondta, hogy a tapolcai kórház aktív ágyainak 2010-es megszűntetése nagy terhet ró a veszprémi, az ajkai és a keszthelyi kórházra, hiszen az az 56 ezer ember, akit a tapolcai intézet ellátott, most a környező településre utaznak az egészségügyi ellátásért. Súlyos gondot jelent, hogy míg a terhek nőnek ezekben az intézményekben, addig a forrásaik nem gyarapodnak – tette hozzá.

Az oktatással kapcsolatban a képviselőjelölt kijelentette, hogy a kormány intézkedései Ajkán és Tapolcán is osztályok megszűntetését vonja maga után.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban a képviselőjelölt úgy fogalmazott, hogy a lakásonkénti ezer forintos csökkentés azt fogja eredményezni, hogy az ajkai hulladékszállító cég nem lesz képes finanszírozni a működését.     Veszprém megye 3-as (tapolcai) választókerületében azért kell április 12-én időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

freemanpetya
Na, megtalálta a rést a falon a balczó. Az már cseppet sem zavarja, hogy ők is ott vannak már egy jó ideje és asszisztálnak mindenhez.
tivoli
Amíg kormányra nem kerülnének. Aztán majd jönnek a körülmények..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.