Az idei évhez hasonlóan jövőre is tízmilliárd forinttal bővül az egészségügyi alapellátás állami finanszírozása a jövő évi költségvetés tervezete szerint – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Zombor Gábor hozzátette: ez azt jelenti, hogy két év alatt csaknem negyedmillió forinttal nő a háziorvosi praxisok bevétele.

Az államtitkár elmondta: az alapellátási törvény módosításának az a filozófiája, hogy az ellátás minőségének javítása érdekében beépítsék az egészségügyben dolgozók javaslatait a jogszabályba.

Ennek nyomán a szakvizsgával rendelkező háziorvosok egy bizonyos időkeretben a társadalombiztosítás által finanszírozott szakellátást is végezhetnek. Továbbá a fiatal orvosok számára meg kívánják könnyíteni a praxisok megvásárlását azzal, hogy a jövőben az ezt szolgáló hitelnek a praxis bevétele is fedezetéül szolgálhat – közölte.

Az önkormányzatoknak pedig a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy rendeletben mentesítsék a háziorvosokat az iparűzési adó megfizetése alól – mondta Zombor Gábor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.