Orbán Viktor miniszterelnök megvédte Magyarországot az Európai Parlament (EP) ülésén – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerdán az MTI-nek az előző napi strasbourgi vitára reagálva.

A kormányfő az EP-ben – a magyarországi helyzetről tartott vitában – elmondta, a magyar embereknek nem érdeke, hogy folytatódjon a jelenleg Európában tapasztalható bevándorlási tendencia – idézte a miniszterelnök szavait Kósa Lajos.

Hozzátette: Orbán Viktor megvédte nemcsak a magyar, hanem az európai emberek jogát is ahhoz, hogy az őket érintő, érdeklő legfontosabb kérdésekről szabadon lehessen vitatkozni, legyen szó akár a bevándorlásról, akár a halálbüntetésről.

A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta, nonszensznek tartja, hogy "már a vitához való jogot is vitatják a baloldali politikusok".

A bevándorlással kapcsolatban a strasbourgi vitában szerinte teljesen nyilvánvalóvá vált, az európaiak döntő többségének nem érdeke, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia így folytatódjon Európában.

Magyarország az egyik legérintettebb ország, fajlagosan ugyanis Svédország után Magyarország fogadja a legtöbb menekültet, "akikről tudjuk – ez a vitában is kiderült –, hogy a 95 százalékuk nem menekült, hanem olyan ember, aki a jobb megélhetés reményében jön Európába, és itt próbál munkát találni, boldogulni, de legalábbis az európai jóléti ellátást igénybe venni" – fejtette ki Kósa Lajos.

Szerinte ez elfogadhatatlan, és – mint mondta – az EP-vitában az is kiderült, hogy több ország csatlakozott ehhez az állásponthoz, sőt a korábban másként vélekedő francia elnök is azt fejtette ki a napokban, hogy ezen a tendencián változtatni kell.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A debreceni hibbant huszár ismét a Móka Miki meséi c. propaganda filmen estézett !
Anna Mária
Téved Kósa.
A mai európai sajtóban semmi olyasmit nem találtam, mely szerint az európaiak igényt tartanának Orbán védelmére, sőt, egyenesen hányingert kaptak a szavaitól.
eszegfu
@Anna Mária: Ugyan én nem olvasok külföldi sajtót, de én ugyanezt gondolom.
picike
@Alzheimer Fauna: neked milyen a jogositványod monjuk az ebola ellen? jó lenne tudni tudnunk
Alzheimer Fauna
Sajnos a lovakhoz nem értek, a dédiéknél tehén volt, azt meg ugye vezetni kell. De félre a tréfával, Bercsényi Miklós virológus szavaival élve: Eb ola fakó! József császár nem királyunk!
picike
@Alzheimer Fauna: tudod az áletveszályes eboláról rok nem egy lóról irok én bizony ne tréfálj velem te de a malária is nagyon jó jó csak egyikből se kérek én látod látod te császár !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.