Orbán Viktor miniszterelnök megvédte Magyarországot az Európai Parlament (EP) ülésén – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerdán az MTI-nek az előző napi strasbourgi vitára reagálva.

A kormányfő az EP-ben – a magyarországi helyzetről tartott vitában – elmondta, a magyar embereknek nem érdeke, hogy folytatódjon a jelenleg Európában tapasztalható bevándorlási tendencia – idézte a miniszterelnök szavait Kósa Lajos.

Hozzátette: Orbán Viktor megvédte nemcsak a magyar, hanem az európai emberek jogát is ahhoz, hogy az őket érintő, érdeklő legfontosabb kérdésekről szabadon lehessen vitatkozni, legyen szó akár a bevándorlásról, akár a halálbüntetésről.

A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondta, nonszensznek tartja, hogy "már a vitához való jogot is vitatják a baloldali politikusok".

A bevándorlással kapcsolatban a strasbourgi vitában szerinte teljesen nyilvánvalóvá vált, az európaiak döntő többségének nem érdeke, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia így folytatódjon Európában.

Magyarország az egyik legérintettebb ország, fajlagosan ugyanis Svédország után Magyarország fogadja a legtöbb menekültet, "akikről tudjuk – ez a vitában is kiderült –, hogy a 95 százalékuk nem menekült, hanem olyan ember, aki a jobb megélhetés reményében jön Európába, és itt próbál munkát találni, boldogulni, de legalábbis az európai jóléti ellátást igénybe venni" – fejtette ki Kósa Lajos.

Szerinte ez elfogadhatatlan, és – mint mondta – az EP-vitában az is kiderült, hogy több ország csatlakozott ehhez az állásponthoz, sőt a korábban másként vélekedő francia elnök is azt fejtette ki a napokban, hogy ezen a tendencián változtatni kell.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Mr. 20%, és az ész...Hát nem egy úton járnak, az biztos.
justhpeter
Hasonlít gazdájára, ugyanolyan agyhalott.
JAJMÁR
Megvan őneki a magához való esze. Csak éppen annyi.
Alzheimer Fauna
Besenyők; erdélyi szászok; Rajna-vidékiek; kunok; jászok; románok; zsidók; ruténok; délszlávok; görögök; muszlim bosnyákok; örmények; ruszinok; svábok; németek; elzásziak; frankok; lotaringiaiak; görögök; chileiek…
Ezek azok a népcsoportok (a teljesség igénye nélkül), amelyek letelepedését az elmúlt 1000 évben nem csak engedték, hanem sok esetben támogatták is.
Gorbán idegengyűlölete (pszichés fejlődési zavarain, csapnivaló neveltetésén és minősíthetetlenül rossz iskolázottságán kívül) valószínűleg a marmelád féltésből fakad: mert mi van, ha jönnek a perui őserdőből a Paddington szerű mackók…
Szinte látom, ahogy a Mechwart téren leszáll egy repülő csészealj (miután átszelt sok-sok galaxist, hogy felvegye a kapcsolatot más értelmes lényekkel), de mivel nincs útlevelük - így itt tartózkodásukat egyből a magyar törvények megszegésével kezdik - a mi széparcú ivarsejtünk letartóztatja őket, aztán jön a kitoloncolás.

Világmindenség értelmes lényei! Ha kedves lényekkel akartok barátkozni: ne ide gyertek!

Zenei aláfestés: www.youtube.com/watch?v=T9Srsd42oVw
eszegfu
Szegény európai emberek... már a Ti jogaitokat is meg akarja védeni O.V.?! Nem tudom, hogyan is fog ez sikerülni, hiszen a magyarok jogait saját országunkban is csak örökösen "nyirbálja". Mi már ott tartunk: megmondja hogyan kell tanulni, hogyan kell élni és még azt is hogyan gondolkodjunk. Lehet, hogy egész Európára ez a sors vár?!
fejetlenke65
Dugóslala megint szineset ásított! Látta valaki az árfolyamokat?
Senara
Europaiakat is megvédte akkor régen rossz nekik is . Megvédtetek már sok mindent Lali ami eltűnt , mint egy kisebbségi bálban az aranyóra
Toby
A debreceni hibbant huszár ismét a Móka Miki meséi c. propaganda filmen estézett !
Anna Mária
Téved Kósa.
A mai európai sajtóban semmi olyasmit nem találtam, mely szerint az európaiak igényt tartanának Orbán védelmére, sőt, egyenesen hányingert kaptak a szavaitól.
eszegfu
@Anna Mária: Ugyan én nem olvasok külföldi sajtót, de én ugyanezt gondolom.
picike
@Alzheimer Fauna: neked milyen a jogositványod monjuk az ebola ellen? jó lenne tudni tudnunk
Alzheimer Fauna
Sajnos a lovakhoz nem értek, a dédiéknél tehén volt, azt meg ugye vezetni kell. De félre a tréfával, Bercsényi Miklós virológus szavaival élve: Eb ola fakó! József császár nem királyunk!
picike
@Alzheimer Fauna: tudod az áletveszályes eboláról rok nem egy lóról irok én bizony ne tréfálj velem te de a malária is nagyon jó jó csak egyikből se kérek én látod látod te császár !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.