Kampány indult a szerzetesekről alkotott sztereotip kép megváltoztatására „Rendben vagyok. Földön járok, égre nézek” – szlogennel. A kezdeményezés oldalán első körben négyen mutatkoznak be. Ármella 86 évesen is kerékpározik, Didák fényképez, Beáta nordic walkingol és köt, míg Botond motoros zarándoklatokat vezet egy Yamaha FJR motoron ülve – írta a Kreatív.

Kisfilmekkel, blogbejegyzésekkel próbálják majd bemutatni, milyenek is a szerzetesek hétköznapjai. A kampány aktualitását a Ferenc pápa által 2015-re meghirdetett megszentelt élet éve adta.

Íme az egyik rövidfilm ízelítőül:

 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Hajaj, ebből előbb-utóbb egy kiadós hasraesés lesz. Jó egészséget a magyar szerzeteseknek, és hát néha a földre is nézzenek, a lábuk elé.
36
Engem egy 80-as! éveiben járó, kalocsai iskolanővér készített fel plusszban, a sikeresebb matematika érettségi érdekében. 4 éven át jártam hozzá. Kis városunkban, szerényen éldegélt. Csodálatosan festett, művészien játszott zongorán, fizika-matematika szakos középiskolai tanár volt. Életéről csak az érettségi előtt beszélt nekem. 1956-ban megjárta a börtönt, majd 2 évig taníthatott gimnáziumban. Ezután kihajították az elvtársak, mert derogálta őket a múltja és az hogy okosabb volt náluk. A magán órákból élt évtizedekig és valamit talán kapott a gengszterváltás után a rendjétől. Rengetegen jártak hozzá. Bár, sokan elmaradtak, mert azért, elvárta a kézcsókolom köszönést, a cipő a bejáratnál levétel és mamuszba belépést és a kitartást, gyakorlást. Soha nem volt rossz velem. Soha nem emelte fel a hangját. Örökké hálás vagyok neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.