Pintér Sándor legújabb terve a fideszes hűbéruraknak kiszolgáltatott jobbágyokat csinál a közmunkásokból. Be kell vallanom, büszke voltam arra, hogy az elsők között írtam meg: a mai magyar rezsim egyre jobban hasonlít a korai olasz fasizmusra, néhány ötletet (például a szakszervezetek ellehetetlenítését szolgáló hivatásrendeket, lásd a pedagógusok esetét) copy-paste-tel egyenesen Mussoliniéktól schmittelték. Persze, messze nem tartunk ott, már csak az Európai Unió miatt sem, de ez a tendencia és bizony az ideológia. A Centrális erőtér elve, a szélsőséges szociális és nacionalista demagógia keverése, a különböző gyűlöletkampányok, a vezérkultusz, a maffiaként működő állam összejátszása a vezért kiszolgáló oligarchákkal, a társadalombiztosítás felszámolása (amiért például a nyugdíj már nem jár az évtizedekig fizetett járulékért, csak adható) mind ebbe az irányba mutat. Most viszont kénytelen vagyok azzal szembesülni, hogy a helyzet korántsem ilyen egyszerű...

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek az ingó firmát is összetévesztik a fingó Irmával !
Anna Mária
"Magyarán a közmunkásnak semmi beleszólása nem lesz abba, hogy hol és mit dolgozik, ez már szabályos robot. A munkaadó persze jól jár, ő napi 500 forintból letudhatja a közterheket és a napszámosokat sem kell toboroznia."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok