A Jobbik a lakás- és bérlakás építések, lakásfelújítások áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján kevésnek tartotta az új lakások építését és a kivándorlás egyik okaként nevezte meg azt, hogy a fiatalok nem tudnak belátható időn belül önálló otthonra szert tenni.

Értékelése szerint a szocpol kiterjesztése, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) többeknek próbál segíteni, de sokan kiszorulnak a kedvezményből.

Az ingatlanfejlesztőknek jelenleg a 27 százalékos áfa miatt csak ott éri meg lakásépítésbe fogni, ahol legalább 300 ezer forintos négyzetméterárak vannak – mondta a jobbikos politikus, aki ismertette, hogy a parlamentnek benyújtott javaslatában 5 százalékos áfát javasol.

A lépés költségvetési hatásairól szólva kifejtette: ez az első időszakban 3-9 milliárd forintos kiesést jelentene, ugyanakkor egy kormányzati cikluson belül 10 milliárdos haszonnal járna azzal, hogy a mostaninál 5000-rel több lakás épülne és munkahelyek jönnének létre.

Z. Kárpát Dánielt kérdezték a debreceni migrációs táborban történt hétfői incidensről is. Azt felelte: a történteket azt bizonyítják, hogy olyan kulturális szakadék tátong a táborban lakók és a magyarok között, ami áthidalhatatlan. Hozzátette: időben jött a figyelmeztetés, a továbbiakban kemény fellépésre, zéró toleranciára van szükség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.