A KSH Népességtudományi Kutatóintézet kutatása szerint 2060-ra a magyar népesség száma csaknem kétmillióval csökken, és a legalább 65 évesek aránya megközelíti majd az egyharmadot.

A pénteken Budapesten bemutatott Demográfiai Portré 2015 című kötet szerint a nyolcvanas évek eleje óta Magyarország népessége egyre kisebb, a 2011-es népszámlálás és 2014 között 100 ezer a veszteség. A létszámcsökkenés a születések alacsony és a halálozások magas számának együttes következménye.

A kutatás alapján az európai országokban tartózkodó magyar állampolgárok száma évről évre nő, 2014 elején 330 ezer körüli volt, ami három és félszerese a 2001-es adatnak. A külföldön élő magyarok között magasabb a férfiak, valamint a fiatalok és a diplomások aránya. Az elvándorlás növekvő trendje és magas aránya a fiatal korcsoportokban Magyarországot is egyre inkább kivándorló országgá teszi.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nem csodálkozom. Ezt a népirtást Sztálin elvtárs sem csinálta volna jobban. Lassan többen menekülnek innét mint Szíriából.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vizinyuszi
@magyarbakancs: Semmi gond nem lenne ha diákként vagy fizető turistaként jönnének a muszlimok. De itt teljesen más helyzet a helyzet.
Commneter
@mate03: Fajtiszta magyar nincs, s sosem létezett; ugyanis a "fajtisztaság", laboratóriumi körülmények hiányában, fogalmilag kizárható!:3
mate03
@Commneter!Azért írtam a nyuszinak hogy (ne röhögtess)! Mert ő fajtisztaságról regélt!:
bundi
@kisangyalom13: ne terelj angyalom...
bundi
@magyarbakancs: annak idején az avarok sem voltak oda meg vissza a magyaroktól...de összecsiszolódtak és megtanultak együtt élni...egyébként nem nagyon értelek...olvass utána mi is az iszlám...egy tőről fakad a kereszténységgel és a zsidó hittel...mohamednek gabriel arkangyal diktálta le a koránt a kába kövét ábrahám emelte ahol az isten próbára tette...tehát nagyjából ugyanaz mint a másik...itt is ott is vannak fanatikusok...gondolj az inkvizícióra...a vallásháborúkra...és európában is elég nagy hagyományai voltak...kb ennyi...meg kell tanulni együtt élni...
magyarbakancs
@bundi:" meg kell tanulni együtt élni..."
Szerintem meg nem kell megtanulni együtt élni.Nemszeretem az iszlámot és az arabokat.
Nekik is más az értékrendjük meg nekünk is.
Nem hiszek a népek nagy ölelkezésében a politikai pufogtatásban az együtt élesről.Az értelmiségi liberális zagyvaságból elég.Munkám során rengeteg nációval találkoztam .
Nem tettem különbséget ember,és ember között de mint magán ember teszek.
Elefánt csont toronyból és a Rózsadombról én is tudok együtt élni mindenkivel.
Más kultúra,más szokások.
Magyarországon is van egy kisebbség amivel nem lehet együtt élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.