A hatóságok csak a megfelelő úti okmánnyal és – szükség esetén – vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra – közölte a MÁV kedd délután az MTI-vel.

A közlemény szerint a Keleti pályaudvaron megszűnt a hatósági zárás és újra megindult a vonatforgalom.

A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják – tették hozzá.

A MÁV-Start – a rendőrséggel egyeztetve – a rendezett utasforgalom helyreállítása érdekében elrendelte, hogy az utasok kizárólag a továbbutazásra jogosító igazolványok birtokában vásárolhatnak menetjegyet a Nyugat-Európába tartó vonatokra.

Az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli országok polgárai részére a régi nemzetközi pénztárban biztosítja a jegyváltás lehetőségét a vasúttársaság.

A visszaélések elkerülése érdekében a MÁV-Start és az értékesítést végző partnerei az összes nemzetközi pénztárban új korlátozást léptettek életbe: egy utasnak annyi menetjegy szolgáltatható ki, ahány érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványt, útiokmányt be tud mutatni. A jogosultságot az adott országban kiállított személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. Ennek hiányában legfeljebb két menetjegy adható ki – közölte a MÁV.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
Az tök jó és mi lesz az egyre torlódó, zsúfolódó muszlim csalókkal, akiknek nincs okmányuk, nem is menekültek, de egyre többen vannak a Keleti előtt, egyre idegesebbek... bevárjuk, míg tombolni kezd a tömeg..?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@kkalman: Igen, Magyarország érdeke az lenne, hogy gyorsan áthaladjanak a menekültek, de nem vagyunk egyedül. Egy országközösség tagjai vagyunk aminek törvényeit be kell tartanunk. Így is éppen elég vád megfogalmazódik velünk szemben nap, mint nap.
Mi akkor a jó döntés?
kkalman
@Január: ma, 21:15 Az adminisztrációt fel kellene gyorsítani, csak akarat kérdése lenne a kormány részéről. Hamarabb elkészülnének a szükséges okmányok, és mindegyik mehetne a maga útjára. De úgy tudom, a görögök is tagjai a schengeni egyezménynek. Ők miért is nem regisztrálják az országukon áthaladó menekülteket?
Január
@kkalman: Jó a kérdésed, és azt még csak nem is nehezményezi senki.
Nyilván "tartanak" a dublini egyezmény következményeitől, hogy oda ne küldjenek vissza senkit.
Ide pedig, aki akarja mind visszaküldheti a neki nem szimpi menekülteket, mert itt lettek először regisztrálva.
Tehát, ha felgyorsítjuk a regisztrációt eláraszthatnak a senkinek nem kellő menekültek. Kétélű dolog.
kkalman
@Január: ma, 21:44 Pssssszt! A menekültek már itt vannak. Az már csak nüansznyi különbség, hogy az ország területére először belépők, vagy máshonnan visszatoloncoltak. Így is, úgy is sokan vannak.
Azért, ha gyorsan tovább lennének engedve, csak kevesebben lennének, mert nem küldi vissza az összeset a halódó nyugat. A németek fogadják a szíreket, és akkor nekünk már is kevesebb menekültünk van. Akárhogy is nézem, a kormánynak csak-csak fel kellene gyorsítani az adminisztrációt, hogy legalább a szírektől megszabaduljunk.
adrenalink
@Mirabilis: 21:23-ra Nem változott semmi! Valamelyik nagyokos ezt álmodta, gondolta kipróbálja, úgyis Gyurcsány/Merkel a hibás...
patkószeg
Köszönöm. Ez valóban korrekt és tiszta volt, ilyet várnánk el egy európai szintet megugrani készülő intézménytől. Egy dolog kimaradt: akinek van jegye (mert pl. megvette külföldön a retúrt előre), az nyílván nem köteles sorban állni sehol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.