Azt ígéri Orbán Viktor, hogy szeptember 15-e után "új időszámítás" következik. A megyei vagy fővárosi rendőrfőkapitány és a menekültügyi hatóság vezetőjének kezdeményezésére, miniszteri javaslatra a kormány vészhelyzetet rendelhet el legfeljebb fél évre, ám utána meghosszabbíthatják. Röszkén valóban vészhelyzet alakult ki, hiszen a rendőrség tulajdonképpen a kukoricaföldeken állítja meg a menekülteket, akiket arra kényszerítenek, hogy az önkényesen kijelölt “gyűjtőponton” várják meg míg elszállítják őket. Így egy vagy két éjszakát is a puszta ég alatt kellene tölteniük. A helyzet kezelése összeomlott, a menekültek nem akarnak együttműködni a hatóságokkal, nem sikerül regisztrálni őket, kisebb-nagyobb csoportokban inkább nekivágnak és gyalog igyekeznek Budapest, illetve Németország felé.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha. Tehat orban nem a menekultkerdest tartja fontosnak, hanem azt a tervet, amit finkelstein meg habony idozitett be neki, es ahhoz tartja magat...
AMugy, ahogy elnezem, Rakosi Pajtas kottajabol jatszik, akinek a forgatokonyve szerint amikor nagy a sz@r az orszagban, amit mar nem tud kezelni, mar a nepligeti randalirozokat sem tudja megfekezni, eloallitani, akkor JONNEK AZ OROSZOK, es a SZUKSEGALLAPOT...

Akkor is jonne, ha NEM lennenek menekultek... Ordogi, kiszamitott hazaarulas...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Magyarországon

A Magyar Köztársaság Alkotmánya 19. § (i) pontja szerint az Országgyűlés az alkotmányos rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos erőszakos cselekmények esetén szükségállapotot hirdet ki. E döntéshez a képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

A 19/A. § (1) alapján ha az Országgyűlés e döntések meghozatalában akadályoztatva van, a köztársasági elnök jogosult a szükségállapot kihirdetésére. A (2) bekezdés szerint az Országgyűlés e döntések meghozatalában akkor van akadályoztatva, ha nem ülésezik, és összehívása az idő rövidsége, továbbá a szükségállapotot kiváltó események miatt elháríthatatlan akadályba ütközik. Az akadályoztatás tényét, továbbá a hadiállapot kinyilvánításának, a rendkívüli állapot vagy a szükségállapot kihirdetésének indokoltságát az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a miniszterelnök egybehangzóan állapítja meg. Az Országgyűlés a szükségállapot kihirdetésének az indokoltságát az akadályoztatásának megszűnése utáni első ülésén felülvizsgálja, és dönt az alkalmazott intézkedések jogszerűségéről. E döntéshez is az országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.
zöldszem
@nyanya001: A Jobbik kijelentette, támogatja anyapártját!!!
Menekültügyben nem kell őket "berugdosni" a parlamentbe!
justhpeter
@Hofipisti: @nyanya001: Nincs tovább. A kétharmad meghalt, nincs miről tárgyalni.
nyanya001
@zöldszem: Vagy meggondolja... a szükségállapotot akármeddig fenntarthatják,
ha jól tudom akkor a választások is elmaradnak és Vona Miniszterelnöki ácsingózása
nem fog megvalósulni !
Rosszul tudom ?
karma1
@justhpeter: Igen , de mi van akkor, ha a jobbik siman segiti szavazaskor a fideSS-t? Ja, es meg 5 nap van a szuksegallapot bevezeteseig, addig meg at tudnak nyomni egy egyajszakas torvenyt barmikor , ez a csuti roncsnak nem nagy ugy, az Alapkatyvaszt meg teljesen kisajatitotta igy is, ugy kezeli, mint a sajat hasznalati utasitasat es engedelyet a lopasra, hazaarulasra...

Na, akkor meg van 5 napunk arra, hogy a propeller esetleges megszuneseig megismerkedjunk egymassal priviben is. (A Propit nemetek tartjak fent, ugy tudom)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.