A Nézőpont Intézet szerint csak az erős, stabil és egységes politikai vezetéssel rendelkező országok tudnak hatékonyan reagálni a migrációs válságra, hiszen csak itt tudnak megfelelő szabályozásokat alkotni és azokat következetesen betartatni.

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője szombaton, az M1 aktuális csatornán nyilatkozva úgy fogalmazódott, az elmúlt egy hétben beigazolódott minden, amiről a magyar kormány beszélt az előző fél évben, továbbá az is, hogy Horvátország és Szlovénia nem készült fel a jelenlegi helyzetre.

Kiemelte, a térségben kooperációra és a határok megerősítésére lett volna szükség, azonban ez a környező országokban belpolitikai okokból nem történt meg, így Magyarország maradt a térség egyetlen olyan állama, amely meg tudja védeni a schengeni határokat.

Fodor Csaba közölte: a magyar kormánynak igaza van abban, hogy a külső határok megerősítése mellett a tranzitországokat is támogatni kell.

Ehhez azonban uniós támogatásra lenne szükség, nem pedig a határaikat megerősítő országok démonizálására – tette hozzá.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
Még a végén kiderül, hogy Magyarország Európa katonai és gazdasági nagyhatalma. Szóval a kényszerzubbony ide már kevés lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.