Az Országgyűlés hétfőn a rendőrségnek és a honvédségnek is új jogosítványokat, valamint feladatokat adott a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idejére.

A képviselők 151 igen szavazattal, 12 nem ellenében és 27 tartózkodás mellett fogadták el a Fidesz-KDNP tömeges bevándorlás kezelését célzó előterjesztésének sarkalatos, kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit.

A törvénymódosítások eredményeként a migrációs válsághelyzetben feladatot kapó katonák sok tekintetben a rendőrökre vonatkozó szabályok alapján intézkedhetnek. Így például igazoltathatnak, elfoghatnak és előállíthatnak, átvizsgálhatják a ruházatot, csomagokat és járműveket, továbbá idegenrendészeti intézkedésben és határforgalom-ellenőrzésben is részt vehetnek, ezek során pedig kényszerítő eszközöket alkalmazhatnak.

A rendőrségnek emellett lehetősége nyílt, hogy a – a nemzetbiztonsági szolgálatokkal együttműködve – külföldi felderítő tevékenységet végezzen az államhatár rendjét veszélyeztető, valamint a terrorizmussal összefüggő cselekmények felderítésére, beleértve az embercsempészek felkutatását és leleplezését.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
A bevándorlás egyetlen haszonélvezőja a mutyisz: sutyiban építik a rendőrállamot, lemossák az átláthatóságról szóló indítványokat, megszavazzák Habony, meg az amerikai Pocok-prudjuszer ellenőrízhetetlenségét, letiltják a MET ellenőrzését, osztják a maradék földeket, az MNB vá sárolja a hülyeségeit.

Mindeközben az emberek özönlenek az országba - kerítés, szögesvagon ellenére, és a zemberek éljenzik a kormányt, hogy megvédik az országot az áradattal szemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@36: ez így igaz...de a katonáink értelmes, okos emberek... ezért ha eligazítják őket, mi a teendő a határon, bemutatnak nekik egy alapos, teljeskörű vizsgálatot, felszerelik mindennel, akkor az a katona hibátlanul elvégzi a feladatát..

mégsincs alapos csomagvizsgálat, testi motozás, fénykép, ujjlenyomat..
menne ez gyorsan, csak valamiért nem akaródzik...

nem a katonáink képességén múlik

szerintem
36
@wagabund: Lehet, hogy félreérthető voltam. A nem szabad engedni-t arra értettem, hogy ha egyszer már elkezdték felépíteni a határ, teljeskörű zárását, annak minden elemével, azt végig kell csinálni és folytatni kell. Jól mondta Benkő: évekig tart a feladat. Igen. Függelmi rend van, de beosztás és napi parancs is kell a feladat végrehajtáshoz. A kiképzés folyik Szolnokon, ezekben a napokban. Én nem tartom helyesnek(bár ez a szükség szerintem egyelőre), hogy ide-oda helyezgetik a katonai parancsnokságot. Most, keletről nyugatra. A keleti országrészben, maradnak csak a rendőrök. A rendőrségtől le kell válnia a határőr katonaságnak egy idő után és átvenni a teljes határ őrzését. Remélem így lesz. Csak hát, idő és ember, szervezés, no és persze, pénz, pénz, pénz kell hozzá.
wagabund
@36: hát igen..ez a pénz..ez nagyon kellene, jó sok..
egyébként értelek, és egyetértek.
36
@wagabund: ...Pénz, mindenhova kellene, morállal együtt. Egészségügy, oktatás, szociális ágazat, fizetések, nyugdíj...stb. ugyanígy a megfelelő honvédelemre is. És tudom, lop is az elit. A mindenkori. Na, oda nem kellene már több. A fociba sem. A stadionokba sem. A műkincsekbe sem...
Lepényleső
Ahogy hétfőre jön a kedd,úgy lesz statárium,észre sem veszed,s töltöd az ítéletedet.
Egyéb estben;feneked húzza legfelül a gerincedet. Gestapo,SS,Idézd csak fel emlékeidet.
wagabund
amúgy nemsokára lesz itt annyi probléma a jobb életre vágyó menekültekkel kapcsolatban, amit most talán nem is sejtünk, vagy nem merünk még feltételezni sem...
Ha Orbán nem harcol elég tökösen, és a Gyurcsányék által annyira áhított kvótarendszerből befogad több ezer senkinek nem kellő bevándorlót, akkor lesz itt haddelhadd...

csak tessenek résen lenni...nemsokára jönnek...hacsak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.