Lázár János mai sajtótájékoztatóján többek közt bejelentette: ötletpályázatot írnak ki Csontváry Kosztka Tivadar hat óriásképének elhelyezésére . A fideszes Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és egyben pécsi országgyűlési képviselő nem örült meg ennek.

A hirado.hu beszámolója szerint Hoppál közleményben tudatta: a Magyar Nemzeti Galéria tavaly (2014-ben) újabb 10 évre meghosszabbította a nem pécsi tulajdonú Csontváry-képek pécsi letétbe helyezését.

Így az ötletpályázat nyomán ugyan nem zárható ki, hogy újabb Csontváry Múzeum létesüljön Magyarországon, de egy Csontváry Múzeum már működik évtizedek óta, és még tíz évig a szerződéses feltételek miatt működni is fog, az pedig Pécsett található

– írta Hoppál.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Hoppál most megmutathatja, hogy mennyire pécsi és baranyai. Érvényesítse szűkebb pátriája érdekeit! Legalább egyszer az életben!
Eriksson
Ez is csak egy biznisz, melybe Lázár beletenyerelt.
karma1
@Eriksson: El a kezekkel Csontvarytol ezeknek a csotanyoknak! Ha a Csontvary Muzeum Pecsett van , akkor tartsak ott egyben a gyujtemenyt, ne hagyjon beleugatni lazar altal ebbe se hoppal, se senki mas!
Ez egy nagyon fontos kerdes, legalabb ezt ne b@sszak el! Most nyaron a Varban lattam a Csontvary kiallitast, benne a 6 ominozus oriaskepet - egy eletreszolo elmeny volt! De: ezek a kepek rendkivul serulekenyek, nem szallithatok egyszeruen (SOT; alig-alig, mivel a kepeknek szallitas kozben is meg kell lennie az allando homerseklet es nedvessegtartalmanak, kulonben minden tonkremegy, elvesz egy eletre!)
Ne jusson ez a kozvagyon senki maganembernek a kenye-kedvere! Ugy erzem, ha valamire a mindenhato lazar, rogan, eltolcsi rateszi a kezet, akkor az sz@rra valik, es eltunik kezen-kozon, MERT SOK PENZT LEHET ERTE KAPNI!!! Es semmi mast nem ismer a fide$$ , mint a PENZT! (Stadionok epithetok belole, szavazokat, szavazatokat lehet erte vasarolni).

@kkalman: Neked van igazad, alljon a sarkara, es intezkedjen, ne csak a kovetkezo 10 evre...
Eriksson
@karma1: Milyen jó, hogy ismét van egy hír, min lehet szörnyülködni, mintha Lázár máris hazavitte volna a képeket. Pedig csak erről van szó: "Lázár János mai sajtótájékoztatóján többek közt bejelentette: ötletpályázatot írnak ki Csontváry Kosztka Tivadar hat óriásképének elhelyezésére".
Honnan tudod előre, hogy nem lesz-e jobb helye a festméyeknek, mint Pécsett lenne? És miért pont Hoppálnak volna igaza? Övék a képek?
karma1
@Eriksson: Ha venned a faradsagot, akkor vegigolvasnad a neten megtalalhato adatokat a Csontvary kepekkel kapcsolatban, es mar nem is kerdeznel ekkora szamarsagot.
Nem ismetlem magam, olvasd el a 6.33-as hsz-emet, az mindent tartalmaz.
Remelem, hogy a kepek tovabbra is a magyar allam tulajdonaban, egyben maradnak.
Pont azert, mert a felhasznalt festek eltunhet, a kepek bepeneszedhetnek, elhalvanyodhatnak, egy csomo mas rossz dolog tortenhet veluk.

EBREDj MAR FEL VEGRE A NARANCSKODBOL!!!
Vannak dolgok az eletben, amit NEM lehet OTLETELESSEL, tenderek alapjan eldonteni, mert van, amihez SZAKTUDAS szuksegeltetik!!!
Es ha valahova lazar beteszi a mocskos mancsat, akkor ott egy mangalica meszaros, egy rogantonyo, egy vajna teheti ra azt a mocskos patajat, amivel meg az anyjabol is penzt fakasztana szemrebbenes nelkul!!!

Mert erkolcstelen lett az orszag vezetese, mert minden elkepzelheto dolog otthon MUTYI targya lehet, es rovid uton az is lesz! Szetvertek Kishantost, ami fellegvara volt a biogazdalkodasnak, szelnek eresztettek a hortobagyi szurkemarha allomanyt, ami potolhatatlan, mert kihalofelben levo allatokbol allt, a nagy tenyeszmeneseket.
Mondd, mi kell ahhoz, hogy eszrevedd, hogy MINDEN sz@rra valik a kezukben, ami addig jol mukodott? Es sajnos, nemcsak Neked kene, hogy kinyiljon a szemed, hanem a hozzad hasonloknak is...:o((( Nincs errol tovabb semmi mas velemenyem. koszi...:o((((
Eriksson
@karma1: Nekem ebből az jön le, hogy aki veled nem ért egyet, az narancsködben él.
Sajnáld magad kedves. Nekem legalább vannak pozitív gondolataim is. Ennek semmi köze semmilyen párthoz.
Gondolom a képek jövője megoldódik a Te féltő- óvó - akadékoskodó tanácsaid nélkül is. De azért köszi az értékes ötleteket, küldd el a pályázatod, hátha kineveznek Hoppál helyére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.