Az elmúlt évben bebizonyosodott, hogy Európa képtelen jó választ adni a kihívásokra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén.

Szijjártó Péter beszámolójában kiemelte: az eddigi európai politika "a virtuális öngyilkosság politikája", mert látványos, de káros, veszélyezteti Európa biztonságát és jövőjét, és ma már nem szentségtörés erről beszélni.

Úgy látja, Európa jelenleg öt kihívással néz szembe: a keleti szomszédságában instabilitás, Ukrajnában háború van, soha nem látott mértékű az instabilitás a déli szomszédságában, ami rendkívüli bevándorlási hullámot indított el, az ellenőrizetlen beáramlás miatt a terrorfenyegetettség napi szinten jelen van az európaiak életében, az energiabiztonság esetében nincs előrelépés, és a gazdasági kihívások továbbra is fennállnak. Ezekre a kihívásokra Európa önsorsrontó választ ad – vélekedett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Az eu és Európa részei vagyunk ,úgy viselkedni mint kívülálló megmodóember túl nagy felelőtlenség . A diplomácia mint érdekérvényesítő út az egyetlen ami működik .
Azt viszont ti sajnos nem ismeritek és nem szeretitek . Minden más estben le kell mondani mejt baj lesz . Amíg nem késő le kell mondani . Nincs más választás .10 millió Magyar bőrét viszitek a vásárra :-(((((((((((((((((
dömdödöm
Tíz millió Magyar bőrét viszitek a vásárra és él olyan akiét már nem elsőre ! :-(((((((((((((((((
dömdödöm
Sok minden van itt amire nem kaptatok ( vagy nem adtatok magatoknak ) felhatalmazást . :-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.