Németországban gyújtogatásos támadás történt csütörtökre virradó éjjel két lakóház ellen, amelyekben rendőrségi közlés alapján európai uniós állampolgárok és bevándorló hátterű német állampolgárok laknak, a támadásban tizenkét ember megsérült.

A Bajorország tartományi Wallersteinben két szomszédos lakóházban keletkezett tűz, a rendőrség szerint szándékos gyújtogatás miatt. Csaknem száz tűzoltó bevetésével fékezték meg a lángokat. A lakók közül tizenegy ember füstmérgezést kapott, egy pedig égési sérüléseket szenvedett.

A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy idegenellenes indíttatású bűncselekményről van szó. Őrizetbe vettek egy 22 éves fiatalembert, aki az oltási munkálatok közben a helyszínen tartózkodott. A nyomozás első megállapításai szerint valószínűleg ő követte el a gyújtogatást – mondta egy rendőrségi szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@lópicigáspár: @Fradigege: Várható volt, ha a neonácik nem találnak muszlimot, akkor mindegyik "idegen" célponttá válik.
Mert ha figyeltetek a cikkre, akkor ne muszlimokat említenek a támadás sértettjei között, hanem az épületekben "európai uniós állampolgárok és bevándorló hátterű német állampolgárok" laktak. Tehát lehetett köztük magyarok is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.