A Nyugat első igazi közössége a járványban jött létre, és nemcsak a vakcinaversenyt nyerte meg, hanem bármi fog történni most már, lényegében megnyerte az ukrajnai háborút. A világ a gazdasági korszakból az idő kapuján át az erő-, a geopolitika korába lépett. Ha azt kérditek, mi az első, legfontosabb változás a világban, akkor az a válaszom, hogy a történelem egy hatalmas lépéssel kilépett a viszonylag békés gazdasági korszakból, amely nagyjából a hidegháborús korszak végétől, 1989–91-től tartott 2020-ig. Olyan sokkok érték, amelyek a gazdaságtól elfordították a geopolitika, az erő, az erőszak korába. Bármilyen furcsa, ezt a fordulatot először a világjárvány okozta. A világjárvány ugyanis, amellett, hogy megrázóan érintette a világot egészségügyi szempontból, három olyan döntésre kényszerítette a világ hatalmait, amelyekre nem voltak felkészülve és amelyek mindenképpen erő- illetve geopolitikaiak.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Maradjunk csak a jól körülhatárolható vakcina-verseny és környékén

Lengyel László: Időkapu

„A Nyugat első igazi közössége a járványban jött létre, és nemcsak a vakcinaversenyt nyerte meg, hanem bármi fog történni most már, lényegében megnyerte az ukrajnai háborút.” – kezdi a mondókáját. Majd két fontos mondat:
„Kína elvesztette a vakcinaversenyt és pontosan tudta, hogy az öregeknek az a vakcina, amit egyébként Orbán Viktor elsőként beoltatott a magyaroknak, sajnos kicsit hatástalan. ”,
illetve
„Ha Kínának és Oroszországnak sikerült volna hatékony, tömeggyártásra és elosztásra képes vakcinát előállítani, akkor létrejöhetett volna egy nagy, Kína és Oroszország körüli geostratégiai szövetség a globális Délen. ”!
Mely nem eléggé, de részben jelzi Orbán spéci szerepét is.
Amit a másik vonatkozásban már egyértelművé tett: „Az afganisztáni összeomlás azt mutatta Hszi Csin-pingnek, Putyinnak és Orbán Viktornak, hogy Amerika már nem elég erős. ’Akik így menekülnek, azoknak végük van. Bekövetkezett a Nyugat alkonya!’”!
Majd „Ez a háború … arról szól, hogy a Dnyeperig terjed-e Európa, az EU és a NATO. Hogy Európa határa, az orosz befolyási övezet határa itt, Záhonynál húzódik-e majd.”!
Nos a dolog úgy áll, hogy ez csak majdnem igaz. Ebben a játszmában még a terebélyes Orbán is csak egy apró pont, de számunkra ennél sokkal fontosabb kérdésről van szó: az EU és a NATO, sőt igazából Európa határa melyik oldalán állunk? =))
Horizont
@RonaGyuri: Hűha ez nem semmi cikk. Kösz, hogy betetted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.