Két olyan ügy is fortyog most a médiában, amelyik – bár egymástól független, mégis – összecseng. Az egyik Hosszú Katinka ügye, a másik Jakupcsek Gabrielláé. Van egy nő, aki változást akar, azt, hogy ne csak neki, hanem valamennyi úszónak jobb legyen. Aki nem hagyja magát megvesztegetni, lefizetni, aki beleáll abba, hogy ez így nem jó. Hogy elbukik-e? Alighanem. Mert mi, akiknek nincs amerikai férjünk, akik féltjük a megélhetésünket, a megítélésünket, akik félünk a kritikától, a szakma kirekesztésétől, a nemetmondásunk következményeitől, némán végignézzük, ahogy felakasztják a mártírt. Van egy másik nő……Jakupcsek Gabriella, akiről el lehet mondani, hogy azon kevesek közé tartozik, akikkel kapcsolatban értjük, tudjuk és elhisszük, hogy ért ahhoz, amit csinál. A döntéshozók ezt figyelmen kívül hagyják, és kirúgják. Volt már ilyen, van ilyen, lesz még ilyen. Ahogy ezt kivitelezték, az taszító, de korántsem példátlan. Miért lehet mindezt megtenni? Mert nem lesz semmilyen...

Forrás: wmn.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Sosem, bírtam ezt a Kormos Anettet, és most is jó nagy hülyeséget írt.

Össze sem hasonlítható a két nő, Jakupcsek hol volt például, amikor a kirúgott kollégái hónapokig az MTVA-székház előtt tüntettek, sátoroztak? Bent a melegben markolászta fel a lakájkosztot. Erről ennyit, közös annyi van a két nőben, hogy mindkettő nő. De minden más ellentét.
leszúrt rittberger
@Horizont: Átfutottam, de akkor ő választott rossz címet. Semmi közös nincs a két nőben, a velük történt dolgokban van esetleg közös, de az egyik kiállt az igazáért, a másik meg élvezi a langyos fost (élvezte, amíg úszkálhatott benne).
KERKA
Akiért én kiállnék, az inkább a fekete ápolónő lenne, mert egy országra szóló szemétség miatt emelt szót, kiállt akkor is, amikor tudva tudta, hogy ez számára a bukást hozza. És őneki nincs akkora anyagi háttere, hogy simán el tudja viselni a kirugást.
Értem és Hosszú Katinkát és igazat is adok neki, de ő tisztában van vele, hogy az eddig elért eredményei alapján nem lehet vesztes.
Jakupcseknek meg nem származott semmi vesztesége, mindőssze egy átszervezés volt, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Továbbra is vezeti a sikeres műsorait.
KERKA
@Horizont: Mert mi a jelenség?

16.26-kor ezt írtad:
Méghozzá azért lehet bármikor, bárkivel, bármit megcsinálni, mert aki nemet mond, az egyedül marad. És elhullik.

Erre hoztam fel jó példának az ápolónőt. Na ő elbukott. Anyagilag és fizikailag is.
Még a másik kettő nem fog elbukni, mert van mögötte háttér.
Hosszú Katinkát nem érdekli az a 12 millió, amit elveszthet.
Az ápolónő harcol még ezer forintért is.
KERKA
@Horizont: Alaposan megdolgozta az agyamat ez a kis iromány.Elolvastam az eredetinél a hozzáírt kommenteket is. Vannak érdekes/értelmes vélemények.
Látom, te is jó sokat gondolkodtál a válaszon, de én is. Néha jól jön egy kis olvasmány.
Az igazság az, hogy a néző/olvasó aszerint ítéli meg a dolgokat, hogy a szereplővel mennyire tud azonosulni. mennyire érzi át azt a problémát, amit ő képvisel. A nők többsége nem tudja beleképzelni magát sem Katinka, sem Jakupcsek sorsába, pedig mindegyik a szakmája kiválósága. Nagyon is.
Ennek ellenére mégis az ápolónő képviseli azt a kiszolgáltatott helyzetet, ami ma a Magyarországra jellemző, a magyar nőket jellemzi. Alul fizetettek, elismerés nincs, szélmalomharc az amit csinál. Ez a mai helyzet a nők szempontjából nagyon Ákosos-Kövéres-Vakkomondoros.
Bocsi, hogy elszaladt a ló velem, de ezt most kitárgyaltuk:))
KERKA
@Horizont: Először is az a baj vele, hogy nő!
Másodszor . Az orvosok nem tartják partnernek, mert csak egy ápolónő. Ez van, a dokiknak is meg van a maguk problémája, de csak a saját érdekeikért harcolnak, a kis beosztottakért soha! Egy doki ordít, ha nincs meg a legújabb műszere, de oda se figyel, ha a 3 gyerekes nővér már sokadszorra ügyel, és nem kapta meg a túlóra pénzt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.