Az MSZP a terrorveszélyhelyzet szabályozásával kapcsolatban saját javaslatot terjeszt a parlament elé, mert a magyar embereknek több biztonságra, több szakértelemre és több parlamenti kontrollra van szükségük – reagált Tóbiás József elnök-frakcióvezető az alkotmánymódosítási javaslattal foglalkozó ötpárti egyeztetésre az MTI-hez eljuttatott közleményében. A keddi budapesti tárgyaláson a két kormánypárt mellett a Jobbik és az LMP képviseltette magát, az MSZP nem vett részt rajta.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Simicskó István honvédelmi miniszter által kezdeményezett egyeztetés után közölte: alkotmánymódosítást javasol a kormány, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet.

A szocialista pártelnök szerint az alaptörvény módosításának most napvilágot látott koncepciójából kiderült, a kormány csupán azt tartja fontosnak, hogy többletjogosítványai legyenek egy esetleges terrorveszélyhelyzetben, ugyanakkor azzal nem foglalkozik, hogy valódi intézkedésekkel kellene az emberek biztonságát növelni.

Tóbiás József közleménye szerint a szocialisták az emberek biztonságát növelő intézkedéseket mindig támogatni fogják, de azt nem hagyják, hogy Orbán Viktor kormányfő a terrorellenes intézkedések mögé bújva visszaélhessen a hatalmával.

Mivel a mostani előterjesztésből hiányzik a szakértelem és hiányzik az emberekért érzett felelősség, ezért az MSZP a terrorveszélyhelyzet szabályozásával kapcsolatban saját javaslatot terjeszt a parlament elé.

- írták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.