A következő pár évben a éri el a 60-65 éve kort a Ratkó-generáció, amivel évi 200 ezer ember válhat rendszeres gyógyszerhasználóvá, komoly nyomást helyezve az állami egészségügyre - írja a Világgazdaság. A magyar állami gyógyszerkiadások összege Zalai szerint 2011 óta stagnál, amióta a kormány 120 milliárd forintot kivont a gyógyszertámogatásból és 221 milliárd forintban maximálta azt, mennyi közpénzt lehet vényköteles gyógyszerekre fordítani. Zalai úgy látja, emiatt a magyar lakosság évek óta nem kapja meg az Európában elérhető gyógyulási esélyeket. Erre jön majd rá az évi 200 ezer új, 1953-57 között született gyógyszerhasználó. A forráshiány azzal is jár, hogy számos új, a környező országokban már elérhető gyógyszer vár évek óta befogadásra és az is előfordul, hogy egy forgalmazó úgy dönt, hogy részben emiatt be sem vezeti a terméket Magyarországon.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@Horizont: Csak azt felejtik el sokan,hogy a "Ratkó tömeg" kurva sok adót és járulékot is befizetett a közösbe,mert többségük 35-40 évet ledolgozott és még sokan ma is güriznek.
Hol a lé Elvtársak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Horizont: Én már kicsit idősebb vagyok de talán nem ártana ezeket a fütyiket emlékeztetni arra az apróságra a mi munkánk tette lehetővé, hogy az ilyen szarjankók, egyetemre járjanak ingyenes képzésre, akik ma uralkodnak, és sajnálják a normális ellátást a rászorulóktól!!!
Mézike
@Horizont: Ha nem is azonnal, de minél hamarabb!
Mézike
@Horizont: Ez a Ratkó gyerekek kultusz csak arra jó , hogy valamivel kimagyarázzák az eltűnt pénzeket.
Nyugdíjas , beteg mindig van, volt és lesz.
hetöndöe
@Horizont: Csak azt felejtik el sokan,hogy a "Ratkó tömeg" kurva sok adót és járulékot is befizetett a közösbe,mert többségük 35-40 évet ledolgozott és még sokan ma is güriznek.
Hol a lé Elvtársak?
1magyar
@papa.49: Ezért hálából megalázzák a közmunkával az 55 év felettieket a nyugdíjukig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.