Összesen 14 hektár földet vett a politikus édesapja Hódmezővásárhelyen az eddigi adatok szerint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) földárverésén.

A vs.hu cikke szerint 29 millió 400 ezer forintért árverezett el az NFA egy 10,3 hektáros, hódmezővásárhelyi földet december 30-án. Az állami szervezet honlapján elérhető adatok szerint a föld új tulajdonosa hódmezővásárhelyi, a neve pedig Lázár János. A portál úgy tudja, hogy nem a Miniszterelnökség vezetője a vásárló, hanem azonos nevű édesapja.

Szintén ő lehetett az, aki 8 millió 200 ezer forintért vásárolt meg egy négyhektáros földterületet még tavaly december 15-én, vagyis eddig összesen 37,6 milliót költött földre.

Az ügy pikantériája, hogy Lázár támogatta az állami földek értékesítését, mert az szerinte a gazdák érdekeit szolgálja. Az elmúlt hetekben kiderült, hogy több fideszközeli családtag is bevásárolt a földárveréseken, a Mészáros família 1391 hektárnyi földet vett majd kétmilliárd forintért, de L. Simon László felesége is alaposan bevásárolt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Kell az a kiskert a ház mögé. Valamivel csak el kell ütni a nyugdíjas éveket. Egy kis krumpli, sárgarépa, petrezselyem, jól jön az a friss házi.
Meg az a kis pénz is jól jön, ha eladja a piacon. Friss-háztáji.
Jól jön az a kis pénz, ha az unoka még egy lakást akar venni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Troll: "... 1-2%-t? Mire jó ez, semmi másra mint felhergelni ..."
Teljesen természetes hogy Gorbán politikusai és azok családi köre haverjai vásárolják fe a földeket, miközben az igazi termelők ezeknek a kiszolgáltatottjaivá válnak.
justhpeter
Eccer mindennek vége lesz. Nagyon szomorú vége. Csak abban bízom, hogy mindegyiket utoléri.
egyvandor
@justhpeter: Hitler harca is befejeződött egyszer. A probléma az hogy az ámokfutás nem válogat. a vétleneket is sújtja. Sőt Gorbán esetében a többség röhögve fog kikerülni belőle és hősként ünnepelteti majd magát, hogy a rendszer bomlasztója volt. (csak azért lopott).
Gyuri Géderről
A fidesz abszolút pártsemleges a földosztás tekintetébe. Ezért nem gond a fidesznek, hogy a volt kommunista párt régi családi dinasztiái is földhöz jussanak.
Ez a demokrácia alapelve.
eugen4402
Egyszer régen a kardfogú tigris felcsalta a kölykeit a hegytetőre. Egy szakadék szélén megálljt vezényelt, és sokáig hagyta, hogy utódai gyönyörködjenek a csodás táj szépségében. Aztán széles mozdulattal körbe mutatva, elérzékenyülten így szólt: "Egyszer majd mindez a tiétek lesz. A Földhivatalban már a nevetekre van írva..."
Teltek-múltak az évek, és valami közbejött: kihaltak a kardfogú tigrisek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.