Az Európai Bíróság döntésének eredményeképp visszatérhetnek a béren kívüli juttatások piacára a nemzetközi utalványforgalmazó cégek, amelyeknek az állami monopólium kiépülése komoly veszteséget hozott. Ugyanakkor mellettük ott lesz az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya is, így kérdés, hogy piacaikat mennyire sikerül visszaszerezniük. De a magyar állam jobban aggódhat. „A piacot vesztett korábbi utalványkibocsátók fel fognak lépni a káraik érvényesítése érdekében, és ha a bíróság a keresetnek helyt ad, akkor ez igen komoly anyagi következménnyel járhat a költségvetésre nézve” - nyilatkozta portálunknak Dr. Bán Péter , az Ormai és Társai CMS Cameron McKenna LLP Ügyvédi Iroda ügyvédje.

Forrás: hrportal.hu
Feltöltő: hrportal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@1magyar: Ez jó taktika lenne... egy bibije azért van. Emlékeim szerint a munkáltatónak csak az Erzsébet utalványok után nem kell mint természetbeni hozzájárulás után adót fizetnie, a többi után igen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@1magyar: Ki van ez találva! Akinek számit az a 10-14 ezer értékü (havonta) étkezési utalvány, az nem igazán tud külföldre utazni csupán a beváltás miatt... ha jól értem a tippedet.
1magyar
@eszegfu: Nem jól értetted. Az államnak kellene ott ilyen céget működtetni mint ezek.
wpym
Az lehet, hogy az állam kártérítést fog fizetni, abban viszont biztos vagyok, hogy orbánék nem hagyják, hogy pénzt húzzanak ki a zsebükből.
A maffia módszerekkel uralkodó fidesz számára az ország tulajdonképpen egy meglehetősen nyereséges cég. Tehát jogharmonizáció ide vagy oda, ezek a cégek nem fognak profitot termelni, amíg a Viktoriánus korszak tart.
Szerintem a kafetéria rendszert át fogják alakítani. A szép kártyát és az utalványt szanálják és olyan címen jogcímen fogják adni (ha egyáltalán adják) a dolgozóknak, amelyhez semmi közük sem lesz a multiknak. Innentől kezdve megszűnik a versenyhelyzet, mivel nem lesz kivel versenyeznie a külföldinek, majd egy akkora adót vetnek ki rájuk, hogy azonnal kapitulálnak.
eszegfu
@1magyar: Akkor helyben vagyunk! Gyakorlatilag az Erzsébet utalványt az állam "müködteti"... nyilván ezért nem kell adót fizetni utána. Ezzel viszont mi nem tudunk "betörni" a külföldi piacra, mert azok jórésze már "lefedett". És csupán egy elvi észrevétel... ha "szabadpiac" van, akkor a versenyfeltételeket u.ugy kell biztositani a külföldi cégeknek itthon, mint a magyar cégeknek külföldön. És ez esetben nem történt meg, ezért fordultak birósághoz a külföldi cégek. Azzal viszont egyetértenék, ha a magyar állam étkezési jegyeinek olyan reklámot csinálnának, mint mondjuk a Pick szaláminak, és csak azért, mert magyar cég, ezért vegyék ezt az utalványt... e mellett természetesen az étkezési jeggyel foglalkozó összes cég azonos feltételek mellett müködjön.
1magyar
@eszegfu: Én nem kívánom itt látni a gazdag francia cégeket a mi leszegényített országunkban, ahol esélyünk nincs ellenük.
Gyarmatnak vesznek bennünket.
eszegfu
@1magyar: Kb. tudom erről a véleményedet, az itteni hsz-idből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.