Elhozta a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum – írja a Heol.hu.

Az Architizer A+ Awards díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com (amerikai építészeti hírportál) alapított három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webby-vel közösen.

Magyar siker: közönségdíjas a Galya-kilátó egy építészeti világversenyen

A jelöltek közül több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatja ki a legjobbakat, de van külön közönségszavazás is. A galyatetői kilátóra a Renováció kategóriában lehetett voksolni, és a szavazóknak köszönhetően a közönségdíjat el is hozták – derült ki kedden az awards.architizer.com oldalon, ahol azt írják: az érdeklődés felülmúlta minden várakozásukat, mivel több mint 100 országból szavaztak a világ minden tájáról és több mint 400 ezer voks érkezett be a jelöltekre.

Magyar siker: közönségdíjas a Galya-kilátó egy építészeti világversenyen

A Mátrában található különleges épület mellett versenyben volt még a houstoni Glass Bridge house (USA), a Renton Public Library (US), a Tea house Hutongban (Kína) és a Water Tower Pavilion Shenyangban (Kína). 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.