A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, július 1 és 6 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A Fidesz szavazóinak száma a májusban mért mélypontról elmozdulva, újabb egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 24 százalék. Azonban a párt támogatóinak aktivitása a hónapban csökkent, így a biztos szavazók körében csökkent a támogatottsága.

Az MSZP támogatottsága ötödik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazóinak aktivitása viszont most növekedett, és újra ők a legaktívabbak. Az MSZP, az összes megkérdezett körében, hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikot.

A Fidesz erősödött, de annyi a bizonytalan, hogy simán elzavarhatnák őket

A Jobbik támogatóinak száma ebben a hónapban újabb egy százalékpontot csökkent és így új mélypontot elérve 10 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni. A biztos szavazók körében ezzel éppen hibahatáron van a Jobbik lemaradása az MSZP-hez képest.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll, a párt vezetőjének bejelentett távozásának nincs hatása a támogatottságra. A DK támogatóinak száma nem változott és továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A Fidesz erősödött, de annyi a bizonytalan, hogy simán elzavarhatnák őket

Folytatódik az elmúlt fél évben tapasztalt küzdelem a második helyért, ahol az MSZP az összes megkérdezett körében hibahatáron belül, de folyamatosan megelőzi a Jobbikot. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Jobbik tisztújítása után nem tudott lendületet venni, és nem növekedett a támogatottsága. Az elkövetkező hónapok kérdése, hogy a most tapasztalt változás trendszerű lesz-e. A LMP vezetőváltása sem volt egyelőre hatással a párt szavazói bázisára – változást a bejelentés utáni második alkalommal sem mértünk. A bizonytalanok aránya e hónapban nem változott, 46 százalék.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem mindegy, hogy milyen retegbol szondazzak azt az 1000 szemelyt... Ebben minden statisztikai tarsasag elegge innovativ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nem mindegy, hogy milyen retegbol szondazzak azt az 1000 szemelyt... Ebben minden statisztikai tarsasag elegge innovativ...
Csodálkozó
Zavarjuk már el a kártékony sunyi bűnöző orbáncot!
pbalage
nahh... akkor már csak annyi a dolgunk, hogy kívül legyen a kerítésen a főnök.
bevarrjuk ürgebőrbe,
aztán majd mikor vissza akar jönni miniszterelnökfocistamaffiózni, akkor majd a honvédség egy golyóval elintézi a főnyomorékot a pártjával együtt.
silber13
Nem fog menni, mert ez a briganti társaság a hatsslom megtartása érdekében semmitől, ismétlem SEMMITŐL nem riad vissza!
Szókrakész
Még egy-két idióta ellenzéki ötletelés és a fidesz még a XXIII. századi választásokat is tarolva nyeri.
Desischado
@silber13: Sajnos ez pontosan így van. Egy dolog kellene, és el lehetne zavarni őket a kénköves pokolba. ÖSSZEFOGÁS, ÉS HA MINDENKI ELMENNE SZAVAZNI: De az itt nem lesz, bár ne legyen igazam.
Bringás
Összefogva a Jobbikkal négyötödünk lesz!
Hajrá Fidesz, éljen a Miniszterelnök Úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.