Semjén, Varga és Láng járták a fátyoltáncot a török elnök-diktátor miniszterelnök-helyettese előtt a Gül Baba türbénél, ahol 50 fát vágnak ki a felújítás miatt. A baráti Török Szovjet Szocialista Köztársaság küldöttsége előtt járt csábtáncot a magyar kormány krémje kedden. Az alkalom az volt, hogy elkezdődött a Gül Baba türbe és környékének kétévesre tervezett felújítása. Ez államközi buli, az épület tatarozását a török állam, a környékét a magyar fizeti. Az akció keretében óriási fairtást tartanak, kivágva minden engedély nélkül nőtt fát, kisebb cserjékkel, virágokkal és fűszernövényekkel helyettesítve a nagy részüket. Állítólag kijavítják az idegesítően hangulatos Gül baba utcát is, felszámolva a macskakövet.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Kovács Gizella
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nekem mindig is gyanús volt, hogy imádja a seggeket ez a pali.
világlátó
Lám, milyen is az, amikor egy évszázados óvatos és körültekintő barátkozást a politika egyik napról a másikra tönkreteszi.Úgy látszik már senki nem emlékezik a Rákóczi szabadságharcra, a bújdosókra, Thököly Imrére és Zrinyi Ilonára, a fejedelemre és társaira, Mikes Kelemenre.Már senki nem emlékezik az 1848 - 49 -es szabadságharc leverése után a magyar honvédek Törökországba való menedékére, ahogy senki nem emlékezik az első vh. -ban a katonai együttműködésre, magyar tüzértisztek és tüzérek eredményes tevékenységére, aztán elhalványult Széchenyi Ödön , Kossuth Lajos, majd később Bartók Béla és Vámbéry Ármin törökországi munkássága . Az egyik utolsó szultán úgy nyilatkozott egykor, hogy elvehetik a trónját, a koronáját, de a nála menedéket kérőket ki nem adja.
Most hogy Erdogan álpuccsa olyan jól sikerült hogy a vele szembenálló erőket teljesen ellehetetlenítette, talán még kivégzések is lehetnek, látva az előre felkészített hangadók által feldühített törököket Ankara és Isztambul utcáin, a magyar kormány előbb egy kicsit hintázott az ügyön, aztán úgy döntött támogatjuk Erdogan elnök határozott fellépését, és kimondta a Szíjjártó Péter hogy aki Erdogan elnököt támadja, az a demokráciát támadja. No szépen vagyunk.Itt most felsorolni is lehetetlen mindazon közös rendezvényt, eseményt, amit a két ország közösen összehozott, lassan de biztosan építve a két nép barátságát, aminek alapját még az őshaza környékén teremtett meg a hun és a türk nép.Van még mit ezen dolgozzon mindkét nép tudós társadalma.Most éppen holnap hajtanak fejet három ország képviselői Zrinyi Miklós és Szulejmán szultán szobra előtt Szigetváron. Emlékezünk Zrinyi és magyar, horvát katonái hősiessége előtt, dicsőítjük hősies önfeláldozásukat, de a török küldöttség számára megadjuk a tiszteletet ahhoz, hogy ők pedig megemlékezzenek egyik legkiemelkedőbb szultánjukról, aki éppen itt Szigetváron halt meg, az ostrom vége előtt két nappal. Diktátorok jönnek és mennek, de a két nép barátsága megmarad.
oncogito
Le akarják rombolni Budapestet.
Majd Felcsút lesz a főváros...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.