A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánynak összesen huszonöt kérdésre kell válaszolnia az Országgyűlés mai ülésnapján.

Az előző héten kezdődött kéthetes ülés délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kérdések és azonnali kérdések hangozhatnak el.

A kérdések órájában a kormánypárti padsorokból hárman fordulnak a kabinethez, a fideszes Dunai Mónika a bölcsődei dolgozók nagyobb megbecsüléséről beszél majd az emberi erőforrások miniszterének, míg a KDNP-s Firtl Mátyás a katonáknak járó újabb illetményemelésről kérdezi a honvédelmi minisztert.

Ellenzéki oldalról a Jobbik teszi fel a legtöbb kérdést, a pártból összesen kilencen várnak válaszokat a kormánytól: Dúró Dóra például azt kérdezi majd az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet mikor rendezi a színházi dolgozók bérét.

A hét szocialista kérdező közül Korózs Lajos szintén az emberi erőforrások miniszterénél érdeklődik azután, hogy a kormány "meddig nézi tétlenül a lakhatási válságot", a hat LMP-s kérdés egyikében pedig Schmuck Erzsébet arra vár reagálást a földművelésügyi minisztertől, hogy a kabinet mikor kezd érdemben foglalkozni az azbesztproblémával.

A parlament ülése a napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hogy elfelejtették a trafikmutyit, földmutyit, LED-mutyit, játékvasút-mutyit, a nyugdíjasoktól más célokra elvett százalékokat!
papa.49
@quadrocopter: Ezek a kérdések nem is szerepelnek a listán pedig az EZEKRE ADOTT VÁLASZ ÉRDEKELNE SOKUNKAT!!!
namihami
25 kérdés? Akkor ez 25 Sorosozás, Gyurcsányozás és ""emúttnyócévezéssel"" lesz egyenlő. Persze némi cifrázás azért még biztos bele fog férni. Mondjuk egy kis nácizás a Jobbik fele. Persze csak szordínó, hiszen a választásoknál még szükség lesz rájuk.
Cefi
Szerintem már a "válasz" szót sem értik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.