Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szegezett több kérdést is Pintér Sándor belügyminiszternek, miképp is áll jelenleg a magyar állampolgárság bűnözői körökben történő adásvétele ellen indított nyomozás.

Pintér a konkrét kérdéseket megkerülve általánosabb értelemben vett válaszokat adott, de kitért a következőre is:

A kérdésben foglaltakkal kapcsolatosan összesen 55 büntetőeljárás indult, amelyből 11 felfüggesztéssel, 16 vádemelési javaslattal és 2 megszüntetéssel került befejezésre. Jelenleg 26 büntetőeljárás van folyamatban.

Szabó Tímea Lázár Jánost, mint a hírszerzésért felelős titkosszolgálatot felügyelő minisztert is megkérdezte az ügyről, ő azonban hasonlóan válaszolt: szigorították a jogszabályi rendszert, így minimálisra csökkent a visszaélés lehetősége.

(Index)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Mennyi pénz került ebből Orbán Viktor svájci bankszámlájára? Tudjátok amit a volt Magyar svájci nagykövete kezel
F_Viktor
Szuper!
És mi van a magyar vízummutyi érintettjeivel?
Még mindig nincs egyetlen gyanúsítottja sem a vízumgyárnak?
Csak érintettjei, mint Kiss Szilárd (egykori agrárattasé) és a Tarsoly Csaba vezette Quaestor?
S mi volt a szerepe a felcsúti lőrinek, aki Kissel közös orosz céget is alapítottak, amit a magát mindenkinél okosabbnak tartott gázszerelő megpróbált vagyonnyilatkozatában eltitkolni?

Pedig a szőke pintyőnek ott lehetne mit keresgélnie, éveken keresztül (2012-ben már készült belső jelentés az IH részéről a visszaélésekről!) havi 800 bűnözőnek és orosz kémnek adtak zöld utat Európába a schengeni vízumokkal!
Zeta
55 , nagyon elenyésző szám. Amit Moszkvában, Kijevben kiadtak ahhoz. Fogunk mi itt valaha tisztánlátni? Vagy mindig egy egy véletlen folytán derülnek ki a disznóságok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.