Szakmaiatlan és gagyi – így jellemezte egy, a Nemzeti Választási Irodánál Nyakó Istvánt akadályozó kopaszok elleni rendőrségi nyomozást az Átlátszó egyik forrása. A lapnak az arra rálátó szakemberek arról beszéltek, hogy az ügyre a nagypolitika erősen rányomta a bélyegét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Hetedik éve, hogy nincs jogbiztonság, haweri érdekek vezérlik a rendőri és ügyészi munkát, köpnek a törvényi előírásokra, a szakmai utasításokra és mindezt büntetlenül megtehetik! Csak a kirívóan leghülyébb csordatagok ellen indul eljárás, azok ellen, akiket már semmilyen módon nem lehet kimenteni és nemcsak a lóláb lógna ki, hanem az egélsz ló!
Végig kell vinni a hazai gazságügyi fórumokon az ügyet és a vége Strasbourg!
Béla333
@quadrocopter: 15.03
Jogbiztonság a rendszerváltás óta nincs!
Ha lenne, az olajszőkítéseket nem állította volna le a politika, hanem a politikusok is szépen masírozhattak volna a Parlamentből egyenesen a kaptárba.
2010-től csak megerősödött a jogbizonytalanság, de biztonság sosem volt!
quadrocopter
@Béla333: Azért az Orbán-rezsim előtti időszakra nem volt jellemző a visszható hatályú törvénykezés, a személyre szabott jogalkotás, akár kormányzati, akár önkormányzati szinten!
Béla333
@quadrocopter: 15.14
Valóban: visszaható hatályú törvénykezés nem volt, de ha csak a rendszerváltásig, sőt az előttre visszavezethető mérhetetlen korrupciós ügyeket nézed és hogy ezekből mennyi politikus ült azért, amihez hasonlóért meg Józsi bácsit lecsukják, akkor talán mondhatjuk hogy nem személyre szabott, de egy bizonyos csoportra szabott kivételezett igazságszolgáltatás van a mai napig! Illetve nincs igazságszolgáltatás!
Szerintem!
quadrocopter
@Béla333: Tudod, az a gond, hogy te mindenáron egy ideális állapotot tekintesz etalonnak, ami viszont sehol a világon nem létezik, különböző mértékben, de minden országban megtalálható a korrupció, ott ahol halálbüntetéssel sújtják a korrupcós bűncselekmények elkövetőit ( pl. Kína) még ott is működik a korrupció!
Béla333
@quadrocopter: 18.27
Ebben is igazad van: mindenhol van korrupció!
De a különbség egyrészről a mértéke! Másrészről meg hogy egyes országokban mit tesznek ez ellen?
Nálunk mivel a politikusi korrupciót egyáltalán nem üldözik, gyakorlatilag gondtalanul és büntetlenül korrumpálhatnak és korrumpálódnak ezért aztán a korrupció mértéke igen nagy!
Ez így is marad, ha nem követeljük ki, hogy változtassanak a jogszabályokon, törvényeken.
Az elmúlt időszak kormány politikusaitól ezt az önkorlátozást hiába is várnánk, képtelenek az önkontrollra, nekik így jó ahogy van!
Csak nekünk nem jó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.