Nincsenek a dübörgés miatt elégedetlen szomszédok, hiszen a szomszédban csak egy OBI, meg egy Tesco van, a főváros legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínét mégis bezárhatják – írja az Urbanista blog.

Vége lehet a Budapest Parknak

Fotó: facebook.com/Budapest Park

A Ferencvárosi Önkormányzat szocialista képviselője ugyanis azon dolgozik, hogy a Budapest Park helyén parkoló épüljön.

Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő már több beadványt is intézett a ferencvárosi polgármesternek, pedig a terület valójában fővárosi tulajdonban van. Ennek ellenére a Ferencvárosi Önkormányzat támogatta Pál Tibor javaslatát*, Bácskai János, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott polgármester a jegyzőkönyvek szerint már 2015. október 15-én azt mondta a javaslat vitáján az önkormányzati ülésen, hogy

Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne.

(* A Ferencvárosi Önkormányzat szerint nem támogatták Pál Tibor javaslatát, hanem hivatalból továbbították a Fővárosi Önkormányzat felé – a szerk.)

A beadvány így, fideszes önkormányzati támogatással eljutott a fővároshoz is, ahol azonban tavaly még azzal dobták vissza, hogy az olimpiai létesítmények fejlesztésével összehangolva a Budapest Park területen villamosvégállomásokat terveznek, ezért a P+R parkoló létesítése akkor éppen nem aktuális.

Most hogy a 2024-es olimpia álma oda, Pál Tibor újból érdeklődött a ferencvárosi polgármesternél, hogy miért nincs parkoló a területen, amikor a Budapest Park mindössze évente négy hónapig üzemel, amúgy meg konténerraktár csak.

A blog kérdésére a Budapest Parknál azt mondták, hogy a koncertek szeptemberben még javában tartanak, ha viszont az ingázó forgalom miatt be kellene zárni, eleve még rövidebb ideig tudnának nyitva tartani. Továbbá az évente történő lebetonozás, majd annak feltörése sem túl valószerű megoldás.

Pál Tibor terve amúgy azért is szokatlan, mert a környéken számos parkolóhely van. Ráadásul az is furcsa, hogy ideiglenes, évente csak pár hónapig üzemelő P+R parkolóból ez lenne az egyetlen a fővárosban.

Az, hogy akkor most lesz-e idén és jövőre Budapest Park, az csak a Fővárosi Önkormányzaton múlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.