Vádat emeltek egy 12 éves lány ellen, aki kirabolt egy 90 éves asszonyt Budapesten, az V. kerületben. Nem egyedül áll bíróság elé, volt két 15 éves társa. Csoportosan, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt kell felelniük.

A vád szerint a háromfős társaság – egy 12 éves lány, egy 15 éves fiú és egy 15 éves lány – 2015. március 21-én az V. kerület, Szent István körúton figyelt fel a járdán haladó 90 éves nőre. Úgy döntöttek, megszerzik a táskáját, amit a vállán cipelt és az oldalához szorítva fogta.

Kislány bántalmazott és rabolt ki egy 90 éves nénit Budapesten

Előbbi két fiatal követni kezdte az asszonyt, majd a lány mögé lépett, hátulról megragadta a táskát és lerántotta a nőt, aki arccal a földre esett, és elvesztette az eszméletét.

Harmadik társuk eközben a közelből figyelt. Miután megszerezték a táskát, elszaladtak a helyszínről.

Zsákmányuk ötezer forint és egy napszemüveg volt. Az asszony agyrázkódást, arcsérüléseket, és felkarcsont törést szenvedett. Utóbbi maradandó testi fogyatékosságot és ehhez kapcsolódóan súlyos egészségromlást okozott.

A 12 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért az ő vonatkozásában javítóintézeti nevelés elrendelésére tettek indítványt – adta hírül a Fővárosi Főügyészségtől pénteken. Két 15 éves társa esetében – akik a vád szerint a fenti eseten kívül egy másik rablást is elkövettek – végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szep napot
12 eves elso osztalyos Kolompar Carmenka es osztalytarsa a 15 eves Orsos Dzsenifer ismet akcioban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
Pálinkás Rézüst
...de kelet-svédek voltak,vagy nyugatiak "svédcsavarral"? Fontos !!! :--)
(a profilirung miatt)
picike1
@Horizont: na szóval ha nem megyek ki nem ér baj ha kimegyek én is akkor jön a baj ennyire vagyunk a renddel . este 1/2 8 kor is letütnek és viszik a szatyrot ki a kezemből és borit a aszfalt hoz hogy odatapadok , kapucnyis alakok be se tudtam egyeztetni és én nem vagy 90 es évemben se . Fél évig nyögtem miatta az oldalamat és elsem kapták őket
sziralisa
@a helység kalapácsa: - igen, akkoriban még ember voltál...most meg csak elhiteted magaddal, hogy ez a menő, ha trágár és sarki kocsmai stílust képviselsz.
kokopelli
@picike1:
...azt kérdezted,hogy "mit keresett a néni"...Szerintem semmit,mert nyugdíjas lehetett a koráról ítélve!...de láttam én már éjjeliőrt nappal meghalni,csak a szerencsétlen büntetésből nem kapott többet nyugdíjat! :--(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.