A Jobbik szerint az oktatásra fordított összegeknek el kell érniük a bruttó hazai termék (GDP) 6 százalékát, és a diplomás átlagszintre kell emelni a pedagógusok bérét – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, az Országgyűlés oktatásért is felelős kulturális bizottságának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, a Magyar Tudományos Akadémia elemzéséből ismét kiderült, hogy országszerte hiány tapasztalható fiatal pedagógusokból. Csupán kampányfogásnak nevezte, hogy a Klebelsberg Központ a választások előtt megpróbálja kiegészíteni a pályakezdő pedagógusok bérét. Szavai szerint nem erre lenne szükség, hanem a kérdés hosszú távú, kiszámítható és biztonságos rendezésére.

Gyökeres szemléletváltás kell az alapfokú oktatásban is – hangoztatta Dúró Dóra. Egy 21. századi munkavállalónak átlagosan hatszor-hétszer szükséges megújítania a tudását, hogy boldogulni tudjon, és ez csupán az alapkompetenciák megerősítésével lehetséges.

A 15 évesek negyede funkcionális analfabéta, nem érti, amit olvas

- tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
mi lenne ha az alkotmány vissza állításáról vagy 2010-es választás óta született törvények eltörléséről énekelne az összes ellenzéki párt.lehet hogy azért mert majd lehet rá hivatkozni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.