A magyar kormány támogatja a szíriai keresztények hazatérését, ennek érdekében jött létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság az Emberi Erőforrások Minisztériumában – mondta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

"Ami Szíriában és a Közel-Keleten történik, az botrány, népcsoportok, keresztény közösségek kerültek végveszélybe" – jelentette ki, hozzátéve: az elmúlt hónapokig a teljes kiszolgáltatottság volt jellemző. Szerinte most "valamiféle stabilitás" van, Magyarország ezeken a területeken tud segíteni, egyebek között a segélyszervezetek munkájának összehangolásával – mondta.

Az üldözött keresztényekkel kapcsolatos kérdésben az Európai Uniónak nincs közös külpolitikája, tétovaság van – vélekedett. Ugyanakkor sok nyugat-európai szervezet próbál segíteni. A közel-keletiek úgy gondolják, hogy Európa együtt képes lenne megoldani a helyzetet. Hölvényi György azt mondta, azon dolgozik, hogy mindez közös ügy legyen.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Itthon is egyre többen vannak végveszélyben, mégsem törődnek velük.
Clavigo
Hölvényi képviselő dóóóógozik...
desiro
Mi az, hogy hazatér, mé hát innen mentek el???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.