Építkezések és felújítások miatt több budai és egy pesti villamosvonalon is változások lesznek május végén.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint több villamosvonalon is változások várhatóak május végén építkezések és felújítások miatt. 

Megosztva közlekedő 50-es villamos

Az 50-es villamos megosztva közlekedik 2018. május 24-én (csütörtökön) az első járatindulástól 2018. június 8-án (pénteken) az utolsó járatindulásig a Határ út M és a Villanytelep; illetve a Villanytelep és a Pestszentlőrinc, Béke tér között, villamospálya-felújítás miatt. A megosztva közlekedő villamosok között Villanytelepnél rövid gyaloglással lehet átszállni, ezért pótlóbusz nem indul – olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

"A Villanytelepnél a villamosok északról és délről a munkaterületig közlekednek, a két oldalon kialakított ideglenes végállomásokig, amik között rövid gyaloglással lehet átszállni. A 93-as, a 93A, a 914-es, a 950-es és a 950A autóbusz városközpont irányú Villanytelep megállóhelyét 45 méterrel előrébb helyezik.

Több villamosvonalon is változás lesz május végén

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Rakás

A megosztott üzemelés miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak" – hívja fel a figyelmet a BKK.

"A Villanytelepnél a villamosról a villamosra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a csatlakozó villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak" – olvasható a BKK közleményében.

A 17-es, 41-es, 47-es és 56-os villamosoknál változást hoz egy építkezés

A BKK közleménye szerint építési munkálatok miatt a 17-es, 41-es és 47-es villamosok az Etele út / Fehérvári útnál ideiglenes végállomásokról indulnak Dél-Buda, valamint Óbuda és a belváros felé. Az 56-os villamos a Fehérvári út térségét nem érinti, Hűvösvölgytől a Bartók Béla úton lévő Csóka utca megállóig közlekedik.

Több villamosvonalon is változás lesz május végén

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Péter Tóth

Az Etele út / Fehérvári út csomópontban lévő ideiglenes villamos-végállomások között (melyek az Etele út, illetve a Lecke utca kereszteződésénél találhatók) gyalogosan lehet eljutni. Az 1-es villamos Hengermalom úton lévő végállomását kizárólag a Sopron út felőli gyalogos-átkelőhelyen át lehet elérni. Az építkezések miatt a BKK arra kéri az utazókat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

2018. május 26-ától a 103-as autóbusz az Etele út / Fehérvári út csomópont érintése nélkül terelve, a Szerémi úton és az Andor utcán át közlekedik Kelenföld vasútállomás M felé. A Bikás park és a Bártfai utca térségének megközelítését a Móricz Zsigmond körtértől a BKK egyéb járataival javasolt – áll a közleményben.

Leáll egy időre a 47B és a 48-as villamosjárat

Május 26-án üzemkezdettől június 6-án üzemzárásig az Etele útnál folyó építkezés miatt a BKK közleménye szerint a 47B és a 48-as villamos közlekedése az alábbiak szerint módosul:

- a 47B villamos Kamaraerdei Ifjúsági Park és Deák Ferenc tér M között nem közlekedik. A BKK a 41-es, 47-es, 49-es villamos igénybevételét ajánlja.

Több villamosvonalon is változás lesz május végén

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/LaSza

- A 48-as villamos Deák Ferenc tér M és Savoya Park között nem közlekedik. A BKK a 17-es, 47-es, 49-es villamos igénybevételét ajánlja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.