Balesetet szenvedett éjjel egy autós Győr térségében, aki beszorult a roncsba. A férfi felhívta a segélyhívót, a mentésirányító pedig megpróbálta kideríteni, hol is lehet az autós, mert azt a férfi nem tudta megmondani. Jó órát kutattak utána a ködben.

Nem mindennapi mentés történetét osztotta meg Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A segélyhívó mentésirányítójával kutattak egy balesetet szenvedő autós után az éjjel

Fotó: police.hu

Bejegyzésük szerint ugyanis 

különleges kutató-mentőakció zajlott ma éjszaka Győr közelében. A mentőkhöz éjjel fél 2-kor a 112 rendszerén keresztül érkezett segélyhívás arról, hogy egy férfi az összetört kocsijában ül valahol, távol az úttól, nem tudja hol van, és azt sem, hogy mi történt vele.

A helyszínt nagyjából sikerült azonosítani, Győr és Győrszemere között, a szántóföldeken. A mentésirányító folyamatosan tartotta a telefonvonalat és próbálta megnyugtatni a mellkassérültet, miközben már a mentők és a rendőrök is a megadott helyen keresték az autóroncsot.

A koromsötét, ködös éjszakában az útról semmit sem láthattak, mert mint később kiderült, az autó borulás után még sok száz métert haladt a földterületen, így igen távol került az útpályáktól.

A mentésirányító több mint egy órán át, a sérülttel és a mentőegységekkel párhuzamosan egyeztetve irányította a keresést, melynek során a férfi mobiltelefonjának helymeghatározását is használta, és a törött autó elakadásjelző fényeinek bekapcsoltatásával is próbált segíteni a kutatásban résztvevőknek, akik több irányból próbálkoztak.

Végül hosszas, háromoldalú navigálás után sikerült távolról megpillantani az autó pislákoló fényeit, és a tűzoltók segítségével elérni, és kimenteni a férfit a süppedős, saras földterületen keresztül, akit a rohamkocsi ellátás után kórházba szállított.

A mentők, a rendőrök és a tűzoltók kétórás, közös küzdelme sikerhez vezetett, a sérült túlélte a különös balesetet, melynek okát és körülményeit szakértők fogják tisztázni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szóval akkor ,,alacsonyan repült,, vagy épp felszállni készült ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok