Mégha rövid időre is, de visszatér hazánkba a tél. A komoly lehülés mellett holnap, az esti lehűlést követően helyenként, majd szerdán este északkeleten átmenetileg havas esőbe, hegységeinken rövid ideig hóba válthat az esetleges csapadék. Hétvégére azonban visszatér a tavasz.

Visszatér a tél

Fotó: Unsplash.com

Hétfőn egy hidegfront hatására kezdetben délen lehet kisebb eső, máshol naposabb idő várható, majd délután északnyugat felől erős felhősödés, több helyen záporok, helyenként jégdarával kísért zivatarok várhatók.

Este az esetleges záporok helyenként havas esőbe, hegyeinken rövid ideig hóba válthatnak. Az északnyugati szelet erős, északon, északnyugaton és intenzívebb záporok környezetében viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 4-8, napközben 8-13 fokot mérhetünk.

Kedden már a napsütésé lesz a főszerep, csak időnként növekedhet meg a gomolyfelhőzet, csapadék nem várható. Az északnyugati-északi szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős lesz. Hajnalban visszatérnek a fagyok, a hőmérséklet -3 és +3 fok közé csökken. Kora délután 7-11 fokot mérhetünk.

Szerdán a többfelé fagyos hajnal után napközben már felhősebb, borongósabb lesz az idő, nyugaton és északon kisebb eső, este havas eső is előfordulhat. Az élénk délnyugati szélben délután 5-11 fokot mérhetünk.

Csütörtökön délen, délkeleten kisebb eső, nyugaton, északnyugaton egy-egy zápor alakulhat ki. A légmozgás északon és a Dunántúlon támadhat fel. Napközben 7-11 fok várható. Péntektől felmelegedés, de többfelé szeles idő jöhet, időnként csapadékkal.

Időkép

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@simmering73: Azért péntek délelőtt egy jó hófúvás jól jönne ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.