A Szent Borbála Kórház több mint 60 dolgozója van házi karanténban. A tatabányai kórház dolgozója volt az a 41 éves férfi, aki belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

A Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán zárlatot, és valamennyi járóbeteg-szakrendelés szüneteltetését rendelte el Müller Cecília országos tisztifőorvos. A határozat a tatabányai központi telephelyen működő egységeket érinti. Tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban továbbra is folyamatos az ellátás. Az intézkedésre a betegek és dolgozóink biztonsága érdekében került sor, amely visszavonásig érvényes

- írja Facebook oldalán a tatabányai kórház.

Hozzáteszik:

Ebben a számunkra is újszerű és váratlan helyzetben támogatásukat és bizalmukat is kérjük. Biztosítjuk Önöket, hogy a lakosság számára a legmegnyugtatóbb módon próbáljuk tenni, és legnagyobb biztonságot adva tesszük a dolgunkat! Információk birtokában, még a mai napon, minden részletre kiterjedően tájékoztatjuk a lakosságot!

"A járóbeteg-ellátások igénybevételének módjáról (szakrendelések, UH, CT, MR, laborvizsgálatok) egységekre bontva, hol és miként tudják igénybe venni folyamatosan frissítve tesszük közzé a tudnivalókat. A fekvőbetegeket érintve ugyanúgy járunk el" – olvasható a közleményben.

A HVG emlékeztet, a múlt héttől folyamatosan érkeztek a hírek, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórházban egyre több a fertőzött, számuk mostanra már a több tucatot is elérte, a dolgozók közül többen megbetegedtek vagy a szoros kapcsolat miatt kiestek a munkából. 

A kórház igazgatója korábban közölte, hogy április 16-án regisztrálták az első fertőzöttet a munkatársaik között, ezután sorra jelezték a dolgozók, hogy tüneteik vannak. Összesen több mint 60 dolgozó van házi karanténban.

A tatabányai kórházban fertőződött meg az a 41 éves férfi, aki április 26-án hunyt el. 

Forrás: HVG, ATV

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Egy teljes város ellátása összeomlott, de elvárják Karácsonytól, hogy akasszon le a szögről egy állandó orvost a Pesti úti idősek otthonába.
Aha

Hiába dicsőítik magukat, karaktergyilkolnak másokat, az Orbán vezette Fidesz egyre mélyebbre süllyed jól láthatóan - itthon és a világban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.