Naponta 540 millió adóforintot költöttek a sportra. Az egyházak közel százmilliárdot kaptak.

Válságkezelés Orbán-módra: 140 milliárd a sportnak, 51 milliárd az egészségügyre

Az Mfor.hu gyűjtötte össze, hogy mennyi közpénzt pumpált a kormány a sportba a koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenésétől, pontosabban a veszélyhelyzet első átcsoportosításától (március 20.) kezdve – idézi a gazdasági portál cikkét a 24.hu.

Ezek a pénzek alapvetően három forrásból származnak:

a Gazdaságvédelmi Alapból, melyek a járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére hoztak létre,

a rendkívüli kormányzati tartalékból,

valamint a Központi Maradványelszámolási Alapból.

Összesítésük szerint a tavasztól kezdve egészen a cikkük megírásának pillanatáig,

140,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány a sport területére. Napokra lebontva ez 541 millió forintos kiadást jelent.

Válságkezelés Orbán-módra: 140 milliárd a sportnak, 51 milliárd az egészségügyre

A lap összesítése szerint ettől az összegtől nem sokban marad el az egyházaknak biztosított forrás nagysága sem. Számításaik szerint 103,2 milliárd forint ment az egyházakhoz március óta.

Az Mfor.hu fel is veti: a 140 milliárdos sportcélú és a 103 milliárdos egyházi célokkal összefüggő átcsoportosítások mellett adja magát a kérdés, hogy mindezekkel párhuzamosan vajon az egészségügy területe milyen mértékben részesült az állami pénzesőből a válság idején.

A kormányhatározatokban

mindössze 50,7 milliárd forint átcsatornázása történt az egészségügy irányába,

vagyis majdnem a harmada annak, amit a sport területére irányított a kormány, és fele az egyházi pluszpénzeknek.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, MTI Fotó: Beliczay László

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Szarkupacságod, hű, de felbugyogott! Nem tetszik, hogy efftársilag milyen is volt a "pénzbeosztás a'la Böszme"?Vagy csak a tetves bolsiságodat "sérti"? De mit tegyünk erre? Hazudjuk le, mint tetves bolsiságod? És már a Lenin-tanulmányaidat is letagadod, idiótája? Pedig ugyanazt az aljasát "hinted", mint a könyvből kiugrott efftársaid! Tudod: akik máig is az Internacionálétokat éneklik, faszszopó! És az nem a Fidesz, hiába hazudnád oda! Vagy a vigyorgóból mindezt nem látod? Már ennyit se?
ómió
@Pipás: Ennyire balfácánnak nézed a saját efftársaidat, hogy "bemegy az MNB-be..."? Netán az IQ-d még a 10-et se éri el? Ja, hát úgy könnyű lehet...! De mit szólsz ahhoz, hogy az államadósság 2002-ben 8000 milliárd volt (amikor átvettétek a "kasszát" ) és 2010-ben (amikor átadtátok) meg 22000 milliárd, ám ez úgy, hogy közben államilag ebből semmit nem vettetek, semmit nem építettetek és semmit/senkit nem támogattatok! Sőt! Inkább még népzsebeltetek! De akkor hova lett a 14000 milliárdnyi növekmény? Na, találgassál, gügyüge! A Brüsszelezés meg a Sorosozás helyett!
Pipás
@ómió: Komoly hiányosságok vannak a gazdasági-pénzügyi ismereteidben. Javaslom, hogy végezd el legalább a középiskolát. Kedves efffftárs. :D
ómió
@Pipás: Nálad a valóság már "hiányosság"? És sosem zavar, hogy állandóan a "hiányossággal" találkozol? Hazudsz helyette mást? Amúgy meg, efftársad ám neked a Böszme meg a Korózs! Ne keverj engem a bandádba!
Pipás
@ómió: A szövegértelmezés pedig általános iskola. Kedves effftárs. :D
ómió
@Pipás: Látom, te a hazudozószöveg "értelmezésében" meg a tetves bolsiságod másra hazudásában "hasítasz"! Akkor tuti "élefftárs" vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.