A NOX énekesnője sokáig hezitált, még azt is megvárta, amíg a férje elvégezteti magán a teljesen fájdalommentes beavatkozást. Végül meghozta a döntést, és ma már azt sem bánja, hogy egy hónapig nem sminkelhetett.

Szemműtétjét tartja 2020 legjobb döntésének Péter Szabó Szilvi

Fotó: Péter Szabó Szilvia / Facebook

Péter Szabó Szilvi a Sztárban Sztár utolsó előtti adásban Alicia Keys dalát énekelte nagy átéléssel. A szám végén Till Attila azzal viccelődött, hogy a produkció egy napszemüvegreklám is lehetett volna. Csak a bennfentesek tudták, hogy a sötét szemüveg nem a jelmez része volt. Az énekesnő az élő show előtt alig egy héttel esett át egy lézeres látásjavító műtéten, amelynek következtében szeme még érzékeny volt az erős fényekre. „Ettől eltekintve a műtétet követő időszak csak annyi kellemetlenséget hozott, hogy a szememet csak puha nedves ruhával törölgethetem körbe, így a jóleső reggeli mosdással még várnom kell egy hónapig – mondta nevetve az énekesnő, aki már a műtét másnapján 150%-osan látott. – Döbbenetes és fantasztikus érzés volt, hogy már 24 órával a beavatkozás után hiba nélkül olvastam fel az orvosi szoba falán lévő betűpiramis legalsó sorát is.”

„Nemcsak a gyors felépülés és a minimális irritáció miatt ajánljuk előszeretettel azt a műtétet, amit Szilvinél is alkalmaztunk, hanem azért is, mert ez ma Magyarországon az egyetlen olyan lézeres eljárás, amely rendelkezik az amerikai és az európai egészségügyi hivatalok engedélyével is” – árulta el dr. Perényi Kristóf, a Saint James Szemészeti Központ szemész-, refraktív sebészorvosa.

Szemműtétjét tartja 2020 legjobb döntésének Péter Szabó Szilvi

„A férjem 2019 őszén szánta rá magát az akkor még az egész világon újdonságnak számító Contoura kezelésre. Hozzá hasonlóan, én is gyerekkorom óta hordtam a szemüveget, és már nagyon kipróbáltam volna, milyen újra élesben látni a világot, mégis félénkebb voltam nála. Úgy döntöttem, megvárom, mik lesznek a tapasztalatai – meséli Szilvi elhatározásának előzményeit. – Én lepődtem meg a legjobban, amikor Gyuri aznap este már meccset nézett. Igaz napszemüvegben, de nézte! Aztán másnap, amikor le akartam mondani a gyerek harmadik szülinapjára foglalt mozijegyünket, ő közölte, hogy nincs rá szükség, mert az orvosai is rábólintottak, hogy moziba menjen. Akkor határoztam el, hogy én sem halogatom tovább, nem ámítom magam kifogásokkal, veszek egy nagy levegőt, és megjavíttatom a látásom.”

Szilvi korai félelmei alaptalannak bizonyultak. Fájdalmak nélkül, gyorsan (1.5 másodperc per dioptria) túl volt a műtéten, és egy napnyi pihenés után már vidéki turnékörútjára készült. Szekszárdi és kecskeméti fellépése után örömmel újságolta környezetének, mekkora élmény volt szemüveg és lencse nélkül koncertezni, és végre tökéletesen látni a közönséget a színpadról. Sajnos aztán a járvány második hulláma miatt ez a turné sem mehetett tovább, amit Szilvi nagyon nehéz szívvel vett tudomásul, ráadásul az év vége előtt még Instagram oldalát is ellopták. Mindezek ellenére szívesen gondol vissza a tavalyi évre, mert ez volt az az év, amikortól újra élesen látja a világot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.