Szerda éjjel -7 fok is lehet, de a fagyzugos helyeken akár -10 foknál is hidegebb lehet a párás-ködös idő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán a változóan felhős idő mellett mindenhol kisüt a nap, a nap második felében lesznek hosszabb napos időszakok. Egy-egy helyen előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. Késő estére általában -6, -1 fok közé hűl le a levegő.

Napos idő várható szerdán, de néhol lehet kisebb havazás, vagy hózápor

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel általában közepesen és erősen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Párássá válik a levegő, foltokban köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. A délire forduló szél az Alpokalján és a Kisalföldön időnként megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -10 foknál is hidegebb lehet.

Csütörtökön eleinte főleg réteg-, illetve fátyolfelhőkre számíthatunk, majd országszerte megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben főleg az északkeleti megyékben néhol előfordulhat hószállingózás. Estétől ott kisebb havazás is lehet, ugyanakkor az északi, északnyugati megyékben már inkább havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső valószínű. Helyenként megélénkül a déli szél. Hajnalra általában -9 és -3 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugokban -13, -10 fokot is mérhetnek. Kora délutánra -2 és +5 fok közé melegedhet fel a levegő, délnyugaton lesz enyhébb, északkeleten hidegebb az idő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.