Szerda éjjel piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak.

Vörös riasztást adhatnak ki a közelgő vihar miatt

Főleg Dunántúlon és Alpokalján várható komoly vihar. Forrás: Pixabay

Csütörtökön pedig újabb viharok jöhetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán egy északnyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében késő délutántól, estétől heves zivatarok várhatóak. Először északnyugatot, nyugatot érik el, estétől, késő estétől pedig zivatarrendszerré szerveződve kiterjedtebben – főként az ország északi felében – heves kísérőjelenségeket okoznak, fokozatosan a keleti országrészre is átterjedve.

A legintenzívebb cellákat nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás kíséri.

Szerda éjjel főként az ország északi megyéiben, elsősorban a Dunántúl északnyugati-északi felében van reális esély a piros riasztás kiadására. Kisebb eséllyel a Dunakanyar tágabb térsége is érintett lehet, de károkozó jelenségek leginkább északnyugaton és az Alpokalján várhatók – írták.

A tájékoztatás szerint csütörtökön ismét nagy területen, kiterjedten várhatóak heves zivatarok. A nap első felében főleg az ország északkeleti felében, majd a késő délutáni óráktól kiemelten a déli országrészben várhatók további zivatarok, amelyek ott rendszerbe is szerveződhetnek. Károkozó események is nagyobb területen várhatók – írja a 24.hu.

Csütörtökön szintén az éjszaka során várhatók a legveszélyesebb események, estétől már kiadhatják a piros riasztást, amely elsősorban az ország déli felében több megyét is érinthet.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.