Harmadfokú (piros) riasztást adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat – közölte a katasztrófavédelem.

Piros riasztást adtak ki több járásra: jéggel érkeznek a heves zivatarok
Fotó: MTI/Varga György

Az érintett területeken a heves zivatarokat viharos szél, jégeső kísérheti, ami jelentős kockázatot jelent

- írták.

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi linken elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Piros riasztást adtak ki több járásra: jéggel érkeznek a heves zivatarok

Mi várható csütörtökön?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben ismét nagy területen, kiterjedten várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A nap első felében kiemelten a Dunától keletre az északi tájakon, majd a délutáni óráktól már a déli országrészben is várhatók további zivatarok, amelyek ott is rendszerbe szerveződhetnek, kiterjedt károkozó jelenségek is kísérhetik őket.

A legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű jég (néhol 5 cm-nél is nagyobb átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként 100 km/h fölötti), illetve felhőszakadás (20-40, néhol 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hát ez egy nagy fos volt. 4mm eső, rövid ideig tartó erősebb szél. Lakás nem szellőzött át és este lehet locsolni megint (Bp-dél)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.