A legmagasabb fokozatú (piros) riasztás van érvényben Somogy, Tolna és Baranya vármegyék egyes járásaiban heves zivatarok veszélye miatt.

Itt a vihar: Legmagasabb fokozatú riasztás, jégeső, felhőszakadás jön; több vasútvonalon áll a forgalom

Fotó: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint egyes Somogy, Tolna és Baranya vármegyei járásokban heves zivatarok várhatók, kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Másodfokú (narancs) riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt Vas, Zala, Veszprém, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásai területén.

A meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint csütörtökön egy érkező hidegfront mentén nagy területen, kiterjedten, több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a nap második felére egyre inkább a déli, délkeleti, illetve keleti tájakra korlátozódhatnak a leghevesebb zivatarok. Késő estére északnyugaton már nagyobb területen stabilizálódhat a légkör.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a legintenzívebb cellák környezetében nagy méretű, néhol 5 centiméteresnél is nagyobb jég, 80-100 kilométer/órás vagy ennél erősebb szélvihar, valamint felhőszakadás lehetséges.

A vihar miatt több vasútvonalon áll a forgalom

A csütörtök reggeli vihar miatt a Kaposvár-Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, továbbá Boba és Ukk, valamint Abaliget és Bükkösd között feszültségkimaradás miatt áll a forgalom, Sávoly és Zalakomár között a biztosítóberendezés is meghibásodott – közölte a Mávinform.

A Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Dombóvár-Gyékényes, a Celldömölk-Boba-Zalaegerszeg, a Dombóvár-Pécs vonalon a vonatok várakozásra kényszerülnek, 60-90 perccel megnőhet a menetidő. Nagykanizsa felől a dél-balatoni vonalszakaszra jelentős késéssel érkeznek a távolsági vonatok.

A Karádról 5:48-kor Kaposvárra elindult személyvonat egy kidőlt fa miatt várakozik Bonnya előtt. Útját várhatóan jelentős késéssel folytatja.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.