Az elegancia és a virágok az illatok világában elválaszthatatlanok egymástól. A virágok önmagukban eleganciát képviselnek pusztán a létezésükkel, és azzal, hogy aromájukat kiterjesztik mindazokra, akik nyitottak. Nem véletlen, hogy több tanítás is foglalkozik a virágokkal, mondván ők azok a létezők kerek e glóbuszon, akik a leginkább önzetlenek, mert úgy árasztják mindenkire az illatukat, hogy semmit nem várnak érte cserébe. (x)

Ráadásul a szépségük, kecsességük is magával ragadó. Nem csoda hát, hogy a belőlük remekelt parfümök aromatestbe zárják ezt a rendíthetetlenül gyönyörű eleganciát.

Virágos elegancia: az eau de parfum szépségének megismerése

Összetettek, intenzívek, mégis könnyedek!

Az eau de parfum világában a virágos aromák megkerülhetetlenek, hiszen olyanok, mint az alappillérek. Egyszerre gyengédek, csábítóak, vonzóak, kellemesek, és egyszerű, könnyed viselni őket. Az intenzitásuk természetesen változatos, így akár erőteljesebb, dominánsabb illatjegyekként is feltűnhetnek.

A fehér virágok jellegzetesek, még ha nevükről nem is ismerik őket sokan, de az illatuk annyira tipikus, hogy eltéveszthetetlenek. A jázmin, a gyöngyvirág, vagy éppen a lonc ebbe a kategóriába tartoznak. Fehérek, bájosak, finomak, ellenállhatatlanok.

A rózsaszín virágok átható illatúak, markánsnak is nevezhetőek, de nem tolakodó, hanem erőteljes módon. Képtelenség nem észrevenni őket! Rózsa, bazsarózsa, liliom, gerbera – mind karakteresek, ezért határozottan közkedveltek, nemcsak a virágkötők, hanem az illatmesterek körében is.

A púderes virágok, mint csoport elnevezés, roppantul beszédes. Ezek a virágok egyszerűen olyanok, mintha púderes jellegűek lennének. Az illatok lágyak, krémesek, és határozottan elegánsak. Ibolya, mimóza, írisz – egytől egyig púder lágyságúak, és persze utánozhatatlanok.

És akkor ez még csak három kategória, ami legfeljebb pusztán a jéghegy csúcsa. A virágok sokszínű, sokillatú birodalma megannyi variációt kínál, ha nem is tálcán, de mezőn és réten mindenképpen. Az igazi, eredeti, hamisíthatatlan parfümök gyártásához ugyanis valódi virágokat használnak fel a mesterek, azaz az illatok nem szintetikusan keletkeznek laboratóriumi körülmények között. Ennek a ténynek köszönhető az a megfigyelhető tendencia is, hogy egy-egy teljesen azonos parfüm között akadhatnak eltérések, mert ahogy két egyforma szál rózsa sem létezik, úgy a felhasznált rózsaaroma is eltérhet ilyen-olyan irányba. Ettől még izgalmasabb, érdekesebb az egész! Felfedezés, ami egy életen át tarthat!

Egyetlen virág egy életúton keresztül?

Ritkaságnak mondható, hogy valaki egész életében, évtizedeken át egyetlen illatjegyhez ragaszkodjon kizárólagosan. Előfordulhat persze, de a parfümök szépsége a változatosságban is rejlik. Időről időre megéri kikacsintani, újabb aromákat kipróbálni.

Azt szokták mondani, hogy a frizuraváltás egyet jelent egy adott életszakasz lezárultával, és valami új kezdetével. Valami ilyesmi mondható el a parfümváltásról is. Mindig komoly jelentőséggel bír az illatcsere, de ez egyáltalán nem rossz, sőt. Ilyen módon egy-egy virág ideiglenes társsá, kísérővé válhat, ami ha megszolgálta az idejét, átadhatja a stafétát.

Partner tartalom (x)

Forrás: Douglas.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok